Business Hi-Tech

Piaţa locală de software şi servicii IT, analizată la ZF Digital’14

Sursa foto - Shutterstock

Sursa foto - Shutterstock

Autor: Ioana Nita

14.10.2014, 00:03 420
Tendinţele şi evoluţia industriei locale de software şi servicii IT - o piaţă estimată la peste 800 de milioane de euro în 2013, vor fi analizate în cadrul celei de-a patra ediţii a evenimentului ZF Digital, împreună cu Eugen Schwab-Chesaru, managing director pentru Europa de Est al companiei de consultanţă şi cercetare de piaţă Pierre Audoin Consultants (PAC).

Cele mai mari 80 de companii de soft­ware care activează pe piaţa locală au înregistrat anul trecut venituri de 840 de milioane de euro, iar cei mai mari 30 de integratori IT&C au avut afaceri de circa 650 de milioane de euro, potrivit unui top al ZF realizat pe baza datelor furnizate de Minis­terul de Finanţe. În ceea ce priveşte nu­mărul de persoane care lucrează în acest sector, în primele 80 de companii de software din România lucrau în 2013 circa 20.000 de oameni.

Piaţa locală de soluţii software şi servicii IT a crescut anul trecut cu 8% faţă de 2012, iar pentru anul în curs estimările PAC indică menţinerea trendului ascendent.

ZF Digital’14 va avea loc în perioada 27-28 octombrie la hotelul Pullman din Bucureşti.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO