Business Hi-Tech

Pierderile Uber au depăşit 1,2 miliarde dolari în S1

Pierderile Uber au depăşit 1,2 miliarde dolari în S1

Autor: Ioana Nita

29.08.2016, 00:00 833

Start-up-ul american Uber, care le pune la dispoziţie utilizatorilor de smartphone-uri un serviciu de transport alternativ taxiurilor, a pierdut în prima jumătate a acestui an 1,27 miliarde dolari, în principal datorită subvenţiilor acordate şoferilor, potrivit Bloomberg. 

Deşi în SUA Uber a raportat profit în primele trei luni ale anului, la nivelul întregului business compania a înregistrat pierderi. În primul trimestru al acestui an pierderile companiei, înainte de dobânzi, taxe, depreciere şi amortizare, au totalizat 520 milioane dolari, potrivit unei surse apropiate situaţiei.

În al doilea trimestru, pierderile au fost şi mai mari, acestea depăşind 750 milioane dolari. Pierderile provin în principal din subvenţiile acordate şoferilor, aceasta fiind strategia companiei de a se dezvolta şi extinde atunci când intră pe o nouă piaţă.

În ultimii ani, Uber s-a extins într-un ritm alert la nivel global, în prezent serviciul fiind disponibil în peste 70 de ţări şi 470 de oraşe. În al doilea trimestru, valoarea curselor efectuate cu Uber a crescut la 5 miliarde de dolari, de la 3,8 miliarde de dolari în primele trei luni ale anului.

În ceea ce priveşte veniturile nete, acestea au crescut cu circa 18% în perioada aprilie-iunie 2016 faţă de primul trimestre, la 1,1 miliarde de dolari. Serviciul Uber este disponibil şi pe piaţa locală începând cu luna februarie a anului trecut. În prezent, compania americană are peste 100.000 de utilizatori ai aplicaţiei mobile.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO