Business Hi-Tech

Poşta Română pune la bătaie 17 mil. lei, pentru un nou sistem de IT, care să înlocuiască „aplicaţiile învechite şi dificil de întreţinut, care nu sunt integrate şi nu permit automatizări”

Poşta Română pune la bătaie 17 mil. lei, pentru un...

Autor: Adrian Seceleanu

25.01.2024, 00:04 2355

Compania Naţională Poşta Română (CNPR), societate controlată de Ministerul Digitalizării, a lansat o licitaţie cu o valoare de 16,75 mil. lei, care are ca ţintă achiziţia unui sistem de gestiune a resurselor companiei (ERP), care să înlocuiască aplicaţiile „vechi, dificil de întreţinut”, care nu sunt nici integrate şi astfel nu permit nici realizarea de automatizări, conform documentelor publicate în platforma de licitaţii electronice.

Compania are nevoie de acest sistem pentru că aplicaţiile vechi nu mai fac faţă cerinţelor de business, conform documentului. „În prezent, CNPR foloseşte în desfăşurarea activităţii zilnice mai multe aplicaţii neintegrate. Aceste aplicaţii sunt în cele mai multe cazuri complet neconectate sau permit transferul de date doar manual (prin import/export de date). Interfeţele automate sunt foarte rare, ceea ce înseamnă multă muncă manuală şi o posibilitate mai mare de pierdere a datelor între aplicaţii sau de deteriorare a acestora”. 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO