Preţul modulelor de memorie creşte cu 20-30% după un incendiu în China

9 sep 2013 Autor: Adrian Seceleanu

Foto Shutterstock

Preţul modulelor de memorie pentru computere, smartphone-uri şi tablete a urcat cu 19 până la 30% - până la un nivel record pentru ultimii trei ani - după ce un incendiu a determinat blocarea producţiei de la fabrica din Wuxi, China a SK Hynix, cel mai mare producător de cipuri de memorie din lume, scrie Bloomberg.

Preţul cipurilor de memorie a urcat cu 19% după ce Hynix a anunţat că îşi va întrerupe producţia din Wuxi până la remedierea problemelor. Preţul unui modul de memorie DRAM DDR3 de 2GB a crescut de asemenea cu 30%, cea mai mare creştere din septembrie 2010 până în prezent.

„Când iei de pe piaţă 15% din capacitatea de producţie impactul este unul semnificativ”, a comentat Betsy Van Hees, analist la compania Wedbush Securities din San Francisco. Cele mai mari probleme cu livrările de module de memorii nu vor fi resimţite de Apple sau Samsung, care au contracte pe termen lung, ci de producătorii chinezi de mobile şi tablete, potrivit analiştilor.

Acest articol a apărut în ediţia tipărită a Ziarului Financiar din data de 09.09.2013

Articol publicat în ediţia tipărită a Ziarului Financiar din data de 09.09.2013

 
Cuvinte cheie:
memorie
, module de memorie
, computere
, cipuri
, china
, incendiu

Campurile marcate cu rosu nu sunt valide!

Comentariul a fost adaugat si va aparea dupa ce va fi moderat!

Comentariile vor fi publicate doar după moderarea acestora de către redactori. Nu vor fi publicate comentariile care conţin injurii, un limbaj licenţios, instigare la încălcarea legii, la violenţă sau la ură, precum şi acuzaţii fără acoperire. De asemenea, pentru o mai bună comunicare, vă rugăm să oferiţi o adresă de mail validă. Vă mulţumim!

zf.ro
Abonează-te la Închide