Business Hi-Tech

Prima oferta de net mobil rapid de la Cosmote

Prima oferta de net mobil rapid de la Cosmote

Modemul ofera viteze de transfer de pana la 3,1 Mbps pentru download

19.01.2010, 00:00 156

Cosmote, numarul trei pe piata locala de telefonie mobila, alansat primele sale servicii de internet mobil pe bazainfrastructurii achizitionate de la Telemobil (Zapp). IntrareaCosmote pe internet mobil va juca un rol cheie in eforturileoperatorului de a intra pe profit net si de a recupera decalajulexistent fata de liderii pietei, Orange si Vodafone.

Serviciul lansat de Cosmote permite acces la internet sitransfer de date cu viteze de pana la 3,1 Mbps pentru descarcare si1,8 Mbps pentru incarcare, preturile celor patru abonamente, careinclud si trafic de date intre 2 GB si 20 GB, variind intre 7,98euro si 26,18 euro. Tarifele includ TVA.

"Connect este disponibil in patru variante, denumite ConnectNow, Connect Eco, Connect Pro si Connect Ultra, ce ofera viteze detransfer de pana la 3,1 Mbps pentru download si 1,8 Mbps pentruupload. Pentru traficul suplimentar, vitezele de transfer sunt de128/256 kbps, in functie de pachetul ales", potrivitreprezentantilor Cosmote.

Serviciul Connect furnizeaza acces de banda larga nelimitat lainternet printr-o conexiune bazata pe reteaua CDMA a Telemobil(operator achizitionat de Cosmote in 2009 - n.r.), care acopera 61%din populatie.

"Acest produs, care este unul dintre primele rezultate aleefortului comun al celor doua echipe, Cosmote si Telemobil, nepermite sa extindem portofoliul de produse in beneficiul clientilorambelor companii. In acelasi timp, acest produs inseamna inca opromisiune pe care ne-am indeplinit-o, aceea de a oferiutilizatorilor acces la solutii de broadband mobil", a declaratdirectorul general al Cosmote Romania, StefanosTheocharopoulos.

Serviciul Connect este posibil prin intermediul unui modemZ025a, care include o aplicatie de software intuitiva ce asiguraconexiunea la internet si al unui card CDMA, care este compatibilcu orice model de laptop/PC ce opereaza cu Windows XP Professional,Windows 2000, Windows Vista, Windows 7, Macintosh OSx 10.4 Tiger si10.5 Leopard. In functie de tipul de abonament contractat, cardulCDMA poate fi achizitionat cu subventie de 100%.

La finele lunii iunie 2009, grupul elen Cosmote a semnat unacord pentru achizitia Telemobil, care detine o licenta 3G si unain banda de frecvente de 450 MHz, tranzactia presupunand plata a 61de milioane de euro pentru actiuni si preluarea de catre companiaelena a unor datorii si alte obligatii financiare in valoare de 146de milioane de euro. Tranzactia a fost finalizata la inceputullunii noiembrie a anului trecut.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO