Business Hi-Tech

Primul răspuns al Nokia la propunerea Microsoft: Nici vorbă să vindem divizia de telefoane

Primul răspuns al Nokia la propunerea Microsoft: Nici...

Autor: Adrian Seceleanu

23.09.2013, 20:29 2927

Tranzacţia gigantică dintre Nokia şi Microsoft „s-a născut într-o zi rece din ianuarie” când şeful Microsoft Steve Ballmer l-a sunat pe preşedintele Nokia Risto Siilasmaa pentru a-i propune să cumpere divizia de telefoane mobile, iar primul răspuns al directorilor companiei finlandeze a fost, la fel ca într-o partidă de poker când un jucător încearcă să-i convingă pe ceilalţi că are cărţi bune deşi realitatea este cu totul alta, că tranzacţia nu are cum să aibă loc, potrivit Wall Street Journal, care scrie povestea acordului de 7 miliarde de dolari perfectat în septembrie după ce a discutat cu mai mulţi directori ai companiei care a dominat în trecut industria globală de mobile.

„Am avut o atitudine sobră. Ştiam că aveam doar câteva opţiuni”, a povestit Siilasmaa despre atitudinea avută din momentul în care a început să lucreze pentru Nokia în mai 2012. El a relatat că şi-a dat seama că un colaps al Nokia, deşi îndepărtat, era posibil.

Acest articol a apărut în ediţia tipărită a Ziarului Financiar din data de 24.09.2013

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO