Business Hi-Tech

Războiul anului în SUA: platforma Android de la Google bate iPhone

Războiul anului în SUA: platforma Android de la Google bate iPhone
03.08.2010, 23:30 26

Cota de piaţă a telefoanelor care funcţionează pe platformaAndroid, dezvoltată de Google, a depăşit-o pe cea a iPhone, alApple, pe piaţa din Statele Unite în al doilea trimestru al anului,se arată într-un raport al companiei de cercetare Nilesen Companycitat de presa internaţională. Research in Motion (RIM), caredezvoltă telefoanele BlackBerry, şi-a păstrat poziţia de lider, cu33%. "Succesul Android înseamnă că sistemul de operare al Google îlva depăşi pe cel al Apple la nivel global mai devreme decât neaşteptam", susţine Will Stofega, director de program în cadrulcompaniei de cercetare IDC, care anunţa la începutul anului căAndroid va depăşi Apple în 2011.

În ciuda războiului dintre Google şi Apple, iPhone rămâne celmai dorit telefon de către consumatori, relatează The New YorkTimes. 90% dintre actualii utilizatori de iPhone susţin că rămânloiali dispozitivului, iar 21% dintre cei care au telefoane carefuncţionează pe platforma Android şi 29 de procente din cei care auBlackBerry spun că ar opta pentru telefonul Apple. Studiul NielsenCompany a mai arătat că iPhone are o răspândire mai mare în rândulutilizatorilor de telefoane mobile din SUA. Marii producători detelefoane mobile din lume precum Motorola sau HTC au dezvoltatterminale pe platforma Android petru o serie largă desmartphone-uri. De asemenea, Google a lansat la începutul anuluiprimul telefon propriu cu Android, Nexus One. Cota de piaţă aWindows Phone, sistemul de operare pentru telefoane mobile alMicrosoft, cel mai mare producător de software din lume, a scăzutla 11% în al doilea trimestru pe piaţa din SUA, de la 20 deprocente cât era în aceeaşi perioadă a anului trecut, se mai aratăîn raportul Nielsen.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO