Business Hi-Tech

RCS&RDS intra cu net mobil la 7,2 Mbps in Bucuresti

08.12.2009, 23:09 43

RCS&RDS, unul dintre cei mai mari operatori de telecomlocali, a lansat serviciile de internet mobil la viteze dedescarcare a datelor de pana la 7,2 Mbps si in Bucuresti - unadintre cele mai concurentiale piete de telecom, dar care are si ceimai educati si mai bogati utilizatori. RCS devine astfel cel de-alcincilea furnizor de servicii de internet mobil de mare viteza dinBucuresti, dupa Orange, Vodafone, Romtelecom si Cosmote (prinZapp).

Compania controlata de omul de afaceri oradean Zoltan Teszariintra pe piata cu cele mai agresive tarife la internet mobil,respectiv abonamente cu preturi care variaza intre 0 si 15 lei (TVAinclusa).

"Serviciul Digi Net Mobil este disponibil din vara acestui an lanivelul intregii tari, la viteze de 384 kbps, si in oraseleTimisoara, Bihor, Brasov, Craiova, Constanta, Cluj-Napoca si Iasi,la viteze de pana la 7,2 Mbps", potrivit reprezentantilorRCS&RDS.

In cazul clientilor existenti ai companiei, care au cumparatabonamentele de acces fix la internet Fiberlink 2 sau Cablelink 2(internet de pana la 100 Mbps), tariful pentru Digi Net Mobil estezero, la fel ca si pentru clientii Digi Mobil (telefonie mobila),si creste la 10 lei (TVA inclusa) pentru clientii Fiberlink 1 sauCablelink 1 (internet de pana la 50 Mbps) si pentru cei aiserviciilor de televiziune prin cablu sau prin satelit Digi TV.

Compania vinde serviciul de acces la internet si separat, caz incare abonamentul Digi Net Mobil costa 15 lei (TVA inclusa).

Pentru clientii care sunt interesati de serviciile de telefoniesi internet mobil ale RCS, compania propune abonamentul decomunicatii mobile la 2 euro si net mobil la un tarif redus de 10lei pe luna,

"Astfel, cei care doresc sa aiba internet de la RCS & RDS peterminalele mobile si nu sunt deja clienti ai companiei se potabona la Digi Mobil de 2 euro si beneficiaza de un abonament redusde 10 lei (inclusiv TVA) pentru un trafic nelimitat. De asemenea,acestia pot opta pentru Digi Mobil cu abonament de 0 euro si potavea internet mobil cu tarif de 0,1 euro/1 Mb. Oferta estedisponibila pe telefoanele mobile cu un modem 3G incorporat care sapermita viteze de pana la 3,6 sau 7,2 Mbps", spun reprezentantiiRCS.

Pana la finele anului, RCS&RDS va extinde serviciul Digi NetMobil, cu viteze de pana la 7,2 Mbps, in alte zece orase, respectivPloiesti, Sibiu, Targu-Jiu, Resita, Bacau, Suceava, Slatina, Arad,Vaslui si Ramnicu-Valcea.

Din punctul de vedere al acoperirii 3G RCS&RDS este cu multin urma rivalilor sai: Orange si Vodafone acopera cateva sute delocalitati in timp ce Cosmote (Zapp) acopera cu reteaua 3G 55 deorase, iar cu reteaua CDMA aproape intreg teritoriul Romaniei.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO