Business Hi-Tech

Retelele sociale, tinte predilecte pentru dezvoltatorii de malware

06.08.2009, 18:25 25

Retelele sociale precum Facebook, Myspace sau Twitter au devenit tinte predilecte ale dezvoltatorilor de spam, spyware si adware din ultima jumatate de an, conform datelor furnizate de IT Sistem Services, partenerul roman al producatorului german de software de securitate a datelor G Data. Conform Raportului Malware pe sase luni, pe langa atacurile de pe site-urile sociale, s-a observat o crestere a atacurilor care sunt directionate catre utilizatorii de smartphone-uri. Pentru prima data, malware-ul orientat spre dispozitivele mobile, s-a clasat in Top 5.

"Ne asteptam la abordari din ce in ce mai inselatoare, privind retelele sociale. Twitter, Facebook, MySpace si XING sunt din ce in ce mai folosite pentru phishing sau pentru actiuni de raspandire a malware-ului", a declarat Ralf Benzmuller, manager G Data Security Labs. "Browserele, ca si programele antivirus utilizate trebuie sa fie intotdeauna cu update-urile la zi. In plus, orice link-uri primite pe e-mailuri, chiar daca par a proveni de la prieteni sau cunostinte, ar trebui sa fie verificate cu atentie inainte de a se da click pe ele", a adaugat el. 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO