Business Hi-Tech

Romanii au luat contracte de 4 mil. euro la CeBit

02.03.2009, 17:44 32

Cele 30 de companii romanesti care au participat la editia din 2008 a CeBit, cel mai mare targ IT&C din lume, au incheiat contracte de 4,4 milioane de euro, conform estimarilor realizate de Departamentul pentru Comert Exterior (DCE) din cadrul Ministerului Economiei.

Cea mai fructuoasa participare a Romaniei la CeBit a fost in anul 2006, cand companiile locale au incheiat contracte de 5,5 mil. euro, arata datele DCE, citate de Asociatia patronala a industriei de soft si servicii (ANIS). In 2005 valoarea contractelor a fost de 1,8 mil. euro, in timp ce in 2007 aceasta a fost de 4 mil. euro.
Un numar de 15 companii locale, specializate in servicii IT si dezvoltare de soft, vor participa in acest an la CeBit, cu sprijin de la statul roman. Costurile participarii Romaniei la targ s-au redus cu 50% fata de 2008, ca rezultat al injumatatirii standului si a numarului de firme participante. Cele 15 companii care merg la Hanovra sunt Amplusnet, Arobs Transilvania, Codespring, Dorsum Software, Expert Group, Infomedia Pro, IT Six Global Services, Magic Software, Misoft, Numiton, Optima Group, Pentalog Inet, Romsoft, Transilvania Software si Ropardo.
CeBit, cel mai mare targ IT&C din lume, lansat in 1986 in orasul Hanovra din Germania, tinteste spre atragerea clientilor de business cu softuri menite sa ajute companiile sa treaca cu bine perioada de criza, scrie presa internationala. Targul are loc in perioada 3-8 martie.
Deutsche Messe, care organizeaza CeBit si alte targuri in Germania, a anuntat ca se asteapta sa atraga aproximativ 495.000 de vizitatori la expozitia din aceasta saptamana, in pofida unei scaderi cu 25% a numarului de companii participante. O asemenea scadere nu a mai avut loc din anul 1990 pana in prezent. 
"Dat fiind contextul economic, acest numar de 4.300 de expozanti reprezinta un succes", a declarat Ernst Raue, un membru al consiliului de conducere al Deutsche Messe. Anul trecut, numarul expozantilor se ridica la aproximativ 5.800, iar in urma cu doi ani targul a avut 6.000 de expozanti.
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO