Business Hi-Tech

Romtelecom a castigat noua licenta de telefonie mobila

08.09.2008, 18:59 22

Romtelecom, cel mai mare operator de telefonie fixa de pe piata locala, a castigat competitia pentru licenta de comunicatii mobile scoasa la vanzare de statul roman, au declarat pentru ZF surse de pe piata telecom.
Castigarea licentei de catre operatorul controlat de grupurile OTE (Grecia) si Deutsche Telekom (Germania) va inaspri si mai mult competitia de pe piata locala telecom, intrucat Romtelecom va putea oferi servicii wireless de telefonie si internet in zone acoperite pana acum doar de operatorii de telefonie mobila, un business ce ii poate aduce operatorului venituri de cateva zeci de milioane de euro pe an.
Romtelecom a castigat licenta in fata ofertelor Net Point (o firma controlata de RCS&RDS), Saudi Oger (actionarul majoritar al Zapp) si Tactical Network - un fond ceh de investitii in spatele caruia se afla Posta Romana si producatorul chinez de echipamente telecom ZTE. Anuntul oficial privind castigatorul licentei va fi facut astazi de Autoritatea Nationala de Reglementare in Comunicatii si Tehnologia Informatiei (ANRCTI).
Pe de alta parte, este de asteptat ca lupta juridica declansata de Orange, Vodafone, RCS&RDS si Zapp pentru blocarea concursului pentru licenta de comunicatii mobile sa se intensifice, avand in vedere ca, dupa comunicarea ofertei castigatoare, ANRCTI are la dispozitie doua saptamani pentru a inmana efectiv licenta catre Romtelecom. De altfel, pe data de 9 septembrie, la Curtea de Apel Bucuresti ar trebui sa aiba loc urmatoarea infatisare in procesul intentat de cei patru operatori cu scopul de a suspenda procedurile de acordare a licentei mobile.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO