Business Hi-Tech

Romtelecom a preluat afaceri de 40 mil. euro. Vedeţi aici câţi bani a cheltuit pe AKTA şi Boom TV

Romtelecom a preluat afaceri de 40 mil. euro. Vedeţi aici câţi bani a cheltuit pe AKTA şi Boom TV

Autor: Adrian Seceleanu

05.08.2011, 00:07 1767

Romtelecom, unul dintre cei mai mari operatori locali decomunicaţii, a făcut achiziţii de 40 mil. euro în prima jumătate aanului, cea mai mare tranzacţie fiind preluarea diviziei deteleviziune prin satelit a Digital Cable Systems (AKTA) pentru 11,2mil. euro, potrivit datelor publicate în premieră de grupul elenOTE, acţionarul majoritar.

Având în vedere că AKTA avea aproximativ 80.000 de clienţi pesatelit, rezultă că tranzacţia s-a încheiat la un preţ deaproximativ 140 de euro pe abonat.

Romtelecom a perfectat în februarie o altă tranzacţie, preluareaoperatorului de televiziune prin satelit Boom TV, pentru alte 5,9mil. euro. Romtelecom nu a achitat integral sumele menţionate, ci aplătit până în iunie doar un avans de 7,2 mil. euro pentru celedouă achiziţii.

NextGen, compania de cablu a Romtelecom, a făcut mai multeachiziţii în primul semestru, în valoare totală de 22,8 mil. euro,potrivit raportului OTE, care nu include alte detalii. Achiziţiiledin primul semestru au dus Romtelecom pe locul doi pe piaţa deservicii TV, înaintea UPC.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO