Business Hi-Tech

Romtelecom a rupt contractul cu Boom TV

17.05.2010, 23:48 139

Romtelecom, numarul trei pe piata locala de servicii TV, a ruptcontractul prin care prelua contra cost un canal TV cu profilsportiv de la platforma de satelit Boom, punand astfel o presiunesuplimentara pe proprietar, compania DTH Television Grup, care aintrat in insolventa pe 7 mai pentru a se proteja de creditoriicare au de recuperat datorii de zeci de milioane de euro.

Contractul incheiat in urma cu un an aducea Boom TV venituri deaproximativ 100.000 de euro pe an si fusese utilizat ca garantiepentru un imprumut. Potrivit datelor de pe piata, cateva mii declienti ai platformei de satelit TV a Romtelecom plateau 2,2 europe luna pentru a avea acces la 3 posturi TV de sport, printre caresi Boom Sport One - care transmitea, printre altele, meciurile dinUEFA Champions League. Oficialii Romtelecom nu au precizat motivulruperii contractului, mentionand doar ca din 21 mai clientii Dolcenu vor mai receptiona postul Boom Sport One, scoaterea programuluidin grila urmand sa fie compensata cu cateva luni de abonamentgratuit. Eurosport, Romenergo, Grecos Energy si Eurocom, plusUniCredit Tiriac Bank - care a acordat companiei doua credite invaloare de 18,5 mil. euro, au cerut insolventa Boom.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO