Business Hi-Tech

Samsung le cere angajaţilor să se pregătească pentru un an mai dificil

Samsung le cere angajaţilor să se pregătească pentru un an mai dificil

Foto AFP

Autor: Mediafax

04.01.2012, 00:00 164

Samsung Electronics, una dintre cele mai mari companii listate din Coreea de Sud, a cerut angajaţilor să strângă rândurile şi au avertizat că în acest an condiţiile de afaceri vor fi şi mai dure, în contextul încetinirii economiei mondiale, potrivit Financial Times.

Exportatorii din Coreea de Sud, a patra mare economie din Asia, au rezistat bine în ultimii ani, susţinuţi de deprecierea wonului, dar se confruntă cu o încetinire a cererii pentru maşini, echipamente eclectronice şi nave, printre cele mai importante produse ale ţării.

Samsung a depăşit Apple în al treilea trimestru şi a devenit cel mai mare producător de smartphone-uri din lume, dar afacerile de cipuri şi ecrane plate sunt afectate de scăderi puternice ale preţurilor.

Preşedintele Samsung Electronics, Lee Kun-hee, a cerut angajaţilor mai multă deschidere şi inovaţie în 2012, chiar dacă vânzările pentru 2011 sunt estimate la nivelul record de aproape 134 miliarde de dolari.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO