Business Hi-Tech

Samsung: Piaţa de mobile stagnează, smartphone-urile cresc

Samsung: Piaţa de mobile stagnează, smartphone-urile cresc

Autor: Radu Racu

10.09.2012, 00:07 447

Piaţa de telefoane mobile din România va stagna în acest an din punctul de vedere al numărului de unităţi vândute, însă smartphone-urile vor continua să crească puternic - cu un vârf estimat pentru luna decembrie, a declarat într-un interviu pentru ZF Sorin Manea, directorul diviziei de telecom a subsidiarei locale a gigantului sud-coreean Samsung.

"Îmi menţin pariul făcut la începutul anului: în 2012 se vor vinde 1 milion de smartphone-uri în România", a spus Sorin Manea. El a adăugat că Samsung va închide anul cu o cotă de peste 50% din piaţă. "Din două smartphone-uri vândute aici, cel puţin unu este Samsung".

Ponderea segmentului de telefoane mobile inteligente în volumul total al vân­zărilor de mobile a fost la jumătatea anului de 20%, însă este aşteptată să creas­că în iarnă, în sezonul de vârf de cum­pă­ră­turi.

"În luna decembrie, es­-­t­i­­măm că ponderea smart­phone-urilor în vân­zările totale de telefoane va urca la 30%", prognozează Sorin Manea.

Unul dintre cele mai vândute modele de telefoane Samsung de pe piaţa locală este Galaxy Note (foto), un smart­phone de circa 500 de euro, a cărui diagonală de 5,3 inchi îl plasează la gra­­niţa cu tabletele PC.

Citiţi articolul integral pe www.zfcorporate.ro

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO