Business Hi-Tech

Samsung vrea să cumpere producători de scanere RMN şi X-ray

Samsung vrea să cumpere producătorii de scanere RMN şi X-ray

Autor: Traian Terzianm,

18.07.2011, 11:55 220

Samsung Electronics, compania al cărui imperiu se întinde de lastick-urile de memorie până la televizoare de ultimă generaţie,vrea să cumpere producători de scanere RMN şi X-ray pentru a intraîn competiţia dată de General Electric şi Siemens în domeniulechipamentelor medicale, informează Bloomberg.

Potrivit declaraţiilor făcute de Jo Jae Moon, seniorvice-preşedintele unei echipe de cercetători din domeniulechipamentelor medicale, Samsung este în discuţii cu mai multecompanii pentru achiziţia acestora. În plus, oficialii Samsungplanifică să cheltuiască în următorii nouă ani 1,1 miliarde dedolari pentru echipamente medicale.

"Cererea de echipamente medicale scumpe va fi într-o continuăcreştere. Piaţa este domniată în special de companii străine. Va fifoarte interesant să vedem cum va reuşi Samsung să concureze cuele", a declarat Bae Ki Dal, analist la Shinhan Investment.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO