Business Hi-Tech

SAP cumpără compania americană de software SuccessFactors, pentru 3,4 miliarde dolari

Autor: Mediafax

05.12.2011, 00:00 263

Compania germană SAP, cel mai mare producător de aplicaţii pentru managementul afacerilor la nivel mondial, a încheiat un acord de preluare a furnizorului american de software SuccessFactors, pentru 3,4 miliarde de dolari, în vederea extinderii în domeniul serviciilor de cloud computing. SAP va plăti 40 de dolari pentru fiecare acţiune SuccessFactors, cu 52% peste preţul înregistrat la închiderea tranzacţiilor de vineri, dar şi peste preţul mediu din ultima lună.

SuccessFactors furnizează software folosit de companii în domeniul resurselor umane. Tranzacţia îi permite SAP să se extindă în domeniul cloud computing, în care datele şi procesele sunt găzduite pe internet. Analiştii au avertizat că SAP riscă să piardă teren în faţa Oracle, care a anunţat în octombrie un acord de 1,5 miliarde de dolari pentru preluarea companiei de cloud computing RightNow Technologies, concurentă a SAP.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO