Business Hi-Tech

Schmidt: Nu credeam ca Google va avea succes

03.08.2009, 00:00 20

In momentul in care Eric Schmidt s-a alaturat companiei Google in urma cu opt ani, el nu s-a gandit ca firma, la acea vreme un start-up, va deveni unul dintre cei mai mari concurenti ai Microsoft, a spus directorul executiv intr-un interviu acordat publicatiei americane Mercury News. El a afirmat ca nu a crezut ca actualul gigant Web va genera o suma semnificativa de venit.

Schmidt a intrat in compania Google deoarece o vedea ca fiind un lucru intrigant, cu o tehnologie interesanta, iar cel mai surprinzator lucru pentru el a fost profitul generat de lucrurile grozave facute de el si echipa sa.

"Cand mergeam prin companie, vedeam idei venind din fiecare birou", a declarat Schmidt. "Era cea mai mare colectie de idei cu care am lucrat vreodata", a adaugat el.

Nu stiu ce procent din informatiile globale au reusit sa indexeze

Cautarile online prezinta o dificultate mare, in opinia directorului executiv, deoarece ele reprezinta un raport intre volumul de date care exista si abilitatile lor de a categoriza acest volum. Nu stie nimeni cat de mare este acest volum de date, iar firma nu acopera 100% din informatii, chiar daca Google este cel mai mare jucator de pe piata.

In alta ordine de idei, Schidt spune ca este uluit cat de puternic a ajuns sa fie mototul de cautare al companiei.

"Ceea ce ma uimeste la Google, in ziua de azi, este faptul ca ajunge adanc in societate la nivel global. In tari pe care nu le-am vizitat niciodata, oamenii folosesc Google in fiecare zi", a sustinut Schmidt.

"Este puterea internetului, este puterea informatiei si sunt multe lucruri de facut in aceasta zona. Daca te gandesti la puterea filmelor, aspectele politice ale informatiei si genul de lucruri cu care ne confruntam zilnic sunt de mare interes pentru mine, la nivel personal. Pe acest domeniu vreau sa lucrez", a adaugat el.

 

Sunt numarul unu si in Romania

Google este cel mai utilizat motor de cautare in Romania si patru dintre cele mai vizitate zece site-uri din Romania apartin Google, conform datelor calculate de furnizorul de servicii internet Alexa Internet, o companie detinuta de Amazon.com, cel mai mare retailer online din Statele Unite.

Google intra in top zece cele mai vizitate site-uri din Romania cu site-urile google.ro si google.com, site-ul de partajare video YouTube si blogger - platforma Google pentru bloguri. Eric Schmidt, in varsta de 54 de ani, actualul presedinte al consiliului de administratie si director general executiv al companiei Google, lucra initial la Novell unde conducea planificarea strategica a companiei, dezvoltarea pe partea de management si de tehnologie ca presedinte si director executiv.

Inaintea perioadei petrecute la Novell, Schmidt a activat ca director pentru tehnologie si director executiv la Sun Microsystems, unde a coordonat dezvoltarea tehnologiei Java, tehnologia de programare independenta de platforma a companiei Sun, si a definit strategia de software de internet a acestei companii. Inainte de a veni la Sun in 1983, Schmidt a facut parte din echipa de cercetare de la Computer Science Lab, din cadrul centrului Xerox Palo Alto Research Center (PARC), si a ocupat diverse pozitii la Bell Laboratories si Zilog.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO