Business Hi-Tech

SeedBlink, platforma de investiţii şi equity management, lansează ESOP Design – un program prin care antreprenorii români îşi pot recompensa angajaţii prin acţiuni. „Dorinţa de a include angajaţii în succesul start-up-urilor este mai actuală ca niciodată”

Andrei Dudoiu (stânga), Andreea Cosmănescu (mijloc), Ana Maria Andronic (dreapta)

Andrei Dudoiu (stânga), Andreea Cosmănescu (mijloc), Ana Maria Andronic (dreapta)

Autor: Alexandra Cepăreanu

20.02.2024, 12:07 68

SeedBlink, platforma de finanţare şi equity management pentru start-up-urile tech europene, în colaborare cu Mavers Tax Advisory şi Andronic x Partners, anunţă lansarea ESOP Design - o soluţie all-in-one creată în România pentru start-up-urile care doresc să integreze recompensarea angajaţilor prin părţi sociale sau acţiuni în strategia lor de creştere, au transmis reprezentanţii companiei printr-un comunicat. Antreprenorii români interesaţi de parteneriatul ESOP Design pot participa la un eveniment care va avea loc pe 27 februarie, într-un format online. Acesta va explora impactul pe care îl pot avea Planurile de Opţiuni pentru Angajaţi (ESOP) asupra culturii şi creşterii companiei. De asemenea, va oferi ocazia profesioniştilor şi liderilor din industrie să discute despre promovarea unei culturi de succes şi inovaţie în cadrul organizaţiilor lor.

„Dorinţa de a include angajaţii în succesul start-up-urilor este mai actuală ca niciodată. ESOP Design răspunde acestei nevoi oferind o cale simplificată pentru companii de a configura, lansa şi gestiona planuri ESOP pentru angajaţi, asigurând astfel că talentele performante sunt atrase, menţinute şi motivate. Sinergia expertizei partenerilor din cadrul ESOP Design deschide calea pentru start-up-uri de a cultiva antreprenoriatul în echipele lor. Integrând ESOP-urile în ecosistemul de start-up-uri, aliniem interesele şi contribuim la crearea următoarei generaţie de business angels din Europa. Vom extinde conceptul cu parteneri din mai multe ţări în următoarele luni”, a spus Andrei Dudoiu, Managing Partner la SeedBlink.

Prin experienţa specialiştilor în domeniul juridic, fiscal şi al gestionării digitale, acest pachet simplifică procesul de creare şi gestionare a Planurilor de Opţiuni pentru Angajaţi (ESOP) pentru companiile româneşti, oferind fondatorilor uneltele şi expertiza necesare pentru a implementa ESOP-uri eficiente, adaptate specificului juridic şi fiscal din România, arată sursa citată anterior.

„Scopul nostru colectiv este de a face ESOP-urile accesibile, cu o implementare rapidă şi fără riscuri fiscale, astfel încât fondatorii să se bucure de o experienţă de administrare simplificată. Ne dorim ca aceştia să dobândească cunoştinţe fiscale noi şi necesare pentru expansiunea afacerii dincolo de graniţele României prin această implementare de ESOP care le permite să mărească retenţia şi motivaţia salariaţilor cheie”, a spus Andreea Cosmănescu, Managing Partner la Mavers Tax Advisory.

Parteneriatul ESOP Design se aliniază angajamentului strategic al SeedBlink de a promova creşterea numărului de persoane care deţin părţi sociale sau acţiuni în România şi Europa.

„ESOP-ul este inima unei companii, pentru că oamenii sunt cei care stimulează creşterea unui start-up alături de fondatori. Programul ESOP Design este menit să clarifice pe înţelesul tuturor conţinutul unui astfel de program şi să simplfice crearea, implementarea şi gestionarea acestuia. Suntem bucuroşi să contribuim la atingerea scopului strategic al SeedBlink şi Nimity", a adăugat Ana Maria Andronic, Founding Partner la Andronic x Partners.

De asemenea, în 2024, SeedBlink îşi intensifică eforturile de a scala platforma de equity management Nimity, simplificând planurile de opţiuni pentru acţiuni pentru angajaţi, procesul de finanţare şi comunicarea cu investitorii.

„De la lansarea soluţiei de equity management, Nimity, în luna iunie a anului trecut, SeedBlink a reuşit să aducă pe platformă peste 10.000 de reprezentanţi ai companiilor şi acţionarilor. În plus, a integrat eficient peste 2.500 de tabele de capitalizare ale companiilor şi a facilitat ESOP-uri pentru peste 500 de beneficiari. Aceste realizări subliniază poziţionarea SeedBlink ca singura platformă europeană care consolidează finanţare, equity management şi tranzacţii secundare pentru capitalul privat într-un ecosistem coeziv.”

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO