Business Hi-Tech

Seful Cosmote: Am cumparat Zapp pentru internetul mobil. Altfel venitueile noastre ar fi fost condamnate la scadere

06.12.2009, 23:00 54

Primele oferte ale Cosmote care vor include si servicii 3G, princare operatorul va putea oferi produse ca internet si e-mail mobilsau apeluri video, vor fi lansate in prima jumatate a anuluiviitor, cand operatorul va finaliza integrarea Zapp, spune, intr-uninterviu exclusiv cu ZF, Michael Tsamaz, directorul executiv algrupului elen Cosmote.

Cosmote va putea astfel sa concureze de la egal la egal culiderii pietei locale Orange si Vodafone, care au lansat servicii3G din anul 2006, respectiv 2005.

"Ma astept ca in sase luni de acum incolo sa putem oferiaceleasi produse ca si rivalii nostri din Romania. Nu va pot spunecand se va intampla exact acest lucru, daca va fi in februarie sauaprilie, dar lucram din greu la noul portofoliu de produse", adeclarat Tsamaz.

Integrarea internetului mobil in ofertele Cosmote nu va aduceinsa oferte agresive, care sa declanseze razboaie ale preturilor cuceilalti jucatori, spune Tsamaz. "In final, razboaiele preturilornu sunt bune nici pentru industrie, nici pentru clienti".

Grupul elen a investit in ultimii patru ani in filiala sa dinRomania 678 mil. euro, spune Tsamaz, dar - desi compania a ajunsnumarul trei pe piata cu aproape 7 milioane de clienti, farainternet mobil veniturile ar fi fost condamnate la scadere, petermen lung. "De aceea am hotarat sa rezolvam problema si sacumparam Zapp", explica el tranzactia de 207 mil. euro din acest ancu Telemobil. "Tinta este sa finalizam integrarea cu Zapp inprimele opt luni din 2010. Probabil la jumatatea anului vom operain Romania cu o singura companie si sub un singur brand".

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO