Business Hi-Tech

Siemens: Nu vedem cresteri pe soft si servicii

Compania infiintata in 2001 are sediul central in Brasov si detine si un centru de cercetare si dezvoltare in Cluj-Napoca

06.10.2009, 23:20 67

Compania Siemens IT Solutions and Services PSE (Program andSystem Engineering) RO din Brasov, furnizor de servicii siaplicatii informatice, a realizat in primele noua luni o cifra deafaceri de 11,7 mil. euro, valoare apropiata de rezultatelefinanciare din aceeasi perioada a anului trecut.

In primele noua luni din 2008 compania din Brasov a obtinutvanzari totale de 11,9 mil. euro si a incheiat exercitiul financiardin anul trecut cu o cifra de afaceri de aproximativ 18 mil. euro(peste 59,79 mil. lei), in crestere cu 6% fata de nivelul de 17mil. euro din 2007.

"Situatia economica globala manifesta tendinte de revenirechiar daca este inca afectata de criza. In urmatoarea perioada pepiata se va face o selectie a jucatorilor si vor castiga doar ceicare si-au stabilit ca obiective creativitatea si perseverenta atatsub aspect tehnic, cat si managerial. Vor rezista pe piata acelecompanii care reusesc sa gaseasca resurse si sa se organizeze inmomente dificile", a declarat pentru ZF Transilvania LucianValentin Moleavin, directorul de marketing si comunicare alcompaniei.

Compania este membra a grupului Siemens IT Solutions andServices PSE, o divizie de cercetare si dezvoltare din cadrulconcernului german Siemens. Firma din Brasov furnizeaza servicii indomeniul tehnologiei informatiei si al telecomunicatiilor."Partenerii nostri de afaceri sunt din zona telecomunicatiilor fixesi mobile, solutiilor hardware si software, sistemelor demonitorizare energetica, managementul institutiilor publice,sistemelor de securitate, automatizari, transporturi, sectorulmedical. Realizam totodata know-how tehnic pentru dezvoltareaproduselor concernului Siemens", a spus Moleavin.

Au mai adus 0,8 mil. euro la capital

Conform reprezentantilor Siemens, printre clientii firmeibrasoveane se afla si companiile Nokia Siemens Networks siInfineon.

"Criza nu i-a ocolit nici pe partenerii nostri de afaceri, insaavantajul nostru este ca avem clienti stabili in piata, astfel cacererea ramane in continuare in parametri optimi", a spusdirectorul de marketing si comunicare al companiei.

Siemens IT Solutions and Services PSE RO si-a majorat lainceputul anului capitalul social cu 800.000 de euro la 2,8 mil.lei in vederea continuarii planului de investitii si al dezvoltariiafacerilor pe plan local, reprezentantii companiei spunand ca s-apastrat in continuare aceeasi structura a actionariatului,respectiv Siemens AG Osterreich, cu 99,75% din titluri, si SiemensSRL, cu 0,25% din actiuni.

Siemens IT Solutions and Services PSE RO este o companie dedezvoltare software a concernului german Siemens, domeniul deactivitate incluzand dezvoltarea si integrarea de sisteme, suporttehnic in domeniul IT&C, energie si solutii de dezvoltare.

Compania a fost infiintata in anul 2001 si are sediul central inBrasov, Siemens detinand si un centru de cercetare si dezvoltare inCluj-Napoca. Compania are in momentul de fata 390 de angajati, iar90% din clienti sunt diviziile concernului german Siemens.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO