Business Hi-Tech

Silver Lake oferă până la 3 mld. $ pe 10%-15% din Yahoo!

Silver Lake oferă până la 3 mld. $ pe 10%-15% din Yahoo!

Autor: Mediafax

02.12.2011, 00:00 275

Un grup de investitori condus de fondul Silver Lake a lansat o ofertă de achiziţie a unor acţiuni preferenţiale ale Yahoo! echivalente cu o participaţie de 10%-15%, pentru maximum 3 mld. $ dolari, potrivit unor surse apropiate situaţiei, citate de Bloomberg.

Silver Lake colaborează cu Microsoft, compania de investiţii Andreessen Horowitz şi Canada Pension Plan Investment Plan. Preţul oferit, de circa 16,6 dolari pe acţiune, este mai mic decât o ofertă avansată de fondul de investiţii TPG Capital, au arătat sursele. Oferta Silver Lake evaluează Yahoo! la 20,6 miliarde de dolari, cu circa 6% peste valoarea de piaţă.

"Propunerea este dezamăgitoare. Investitorii care au cumpărat acţiuni Yahoo! în ultima perioadă aşteptau o ofertă mai mare şi preluarea integrală a companiei", a declarat Hamilton Faber, analist la firma Atlantic Equities în Londra. Microsoft nu a reuşit în 2008 să preia integral Yahoo!, iar ulterior a încheiat un acord de colaborare cu compania de internet, pe termen de 10 ani, în domeniul serviciilor de căutare.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO