Business Hi-Tech

Site-ul Apple dedicat dezvoltatorilor de aplicaţii a fost piratat

Site-ul Apple dedicat dezvoltatorilor de aplicaţii a...

Autor: Iuliana Enache

22.07.2013, 09:29 548

Gigantul informatic american Apple a avertizat dezvoltatorii de aplicaţii pentru produsele sale că site-ul său care le este dedicat a fost piratat şi că informaţii care îi privesc ar fi putut fi sustrase, relatează AFP.

"Joi, un intrus a încercat să acceadă la date personale privind dezvoltatorii înregistraţi pe site-ul nostru", a afirmat Apple într-un comunicat.

Ca reacţie la atacul informatic, grupul afirmă că a paralizat site-ul pentru a "revedea în totalitate" sistemele dedicate programatorilor, actualizând softul şi reconstruind baza de date.

Apple a declarat că datele personale "sensibile" de pe site-ul său sunt criptate şi că hackerii nu pot avea acces la ele. Acesta a avertizat totuşi că hackerii "ar fi putut avea acces la unele nume, adrese de e-mail sau poştale" ale dezvoltatorilor.

El a adăugat că informaţiile legate de clienţii produselor sale nu au fost afectate de atacul informatic.

"Ne cerem scuze pentru deranjamentul considerabil cauzat de această problemă şi estimăm că site-ul programatorilor va funcţiona din nou rapid", continuă comunicatul Apple.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO