Business Hi-Tech

Spargerea serverelor Sony PlayStation loveşte puternic în clienţii companiei: Reţeaua va fi funcţională de-abia după o săptămână

Spargerea serverelor Sony PlayStation loveşte puternic în clienţii companiei: Reţeaua va fi funcţională de-abia după o săptămână

Autor: Ştefan Vrabie

28.04.2011, 17:28 79

Proprietarii de PlayStation nu vor putea să joace online pânămiercuri, a avertizat Sony în urma unei breşe în reţeaua lor dinparte unor hackeri, scrie cotidianul The Telegraph.

În cea mai recentă actualizare de pe blog-ul PlayStaion estescris: "Angajaţii noştri au lucrat zi şi noapte pentru a restabilioperaţiunile cât mai repede posibil şi aşteptăm să avem uneleservicii în funcţiune în termen de o săptămână începând deieri".

Reţeaua PlayStation şi serviciul de muzica online Qriocity aufost închise începând cu 20 aprilie, atunci când a fost detectatăbreşa din sistem.

Hackerii au furat datele a peste 77 de milioane de utilizatori,inclusiv nume, adrese, adrese de email, datele de naştere şiparolele.

Într-o declaraţie făcută azi de oficialii companiei, au spus căau început să transfere toate datele infrastructurii reţelei "spreo locaţie nouă şi mai securizată", ca răspuns la raid-ulhackerilor. "Vrem să fie foarte clar că operaţiunile vor fi reluatecând vom fi încrezători că reţeaua este securizată". Sony, deasemenea, a recunoscut astăzi că datele cu caracter personal nuerau criptate, aşa cum experţii în securitate au suspectat încă dela primele declaraţii ale companiei în legătură cu breşa.

Joseph Bonneau, un cercetător de la Universitate din CambridgeComputer Laboratory, a declarat că "parolele, în special, ar fitrebuit să fie criptate, deoarece utilizatorii de cele mai multeori folosesc aceleaşi fraze memorabile pe multiple servicii". Bazade date cu informaţiile privind cardurile de credit a fost separatăşi criptată, potrivit oficialilor Sony, care după ancheta efectuatănu au găsit nici o dovadă că ar fi fost atinsă.

Compania Sony a trimis şi un mesaj către clienţii din România,în legătură cu incidentul. "Deşi serviciile PlayStation Network nusunt complet operaţionale în România, dorim să vă informăm cuprivire la motivele întreruperii temporare pentru serviciilePlayStation Network şi Qriocity. Întreruperea a fost cauzată de obreşă de securitate, între 17 aprilie şi 19 aprilie, 2011, care acompromis informaţiile despre utilizatorii PlayStation Network şiQriocity".

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO