Business Hi-Tech

Start-upul Code.Host a lansat o platformă B2B de tip marketplace dedicată vânzării şi cumpărării de software şi caută finanţare pentru extindere internaţională. „Suntem deja în discuţii avansate cu cei mai mari jucători din domeniul IT din România. Am deschis înscrierile early bird pe platforma noastră”

Harun Raşid, fondatorul Code.Host

Harun Raşid, fondatorul Code.Host

Autor: Alexandra Cepăreanu

21.03.2024, 13:39 190

Start-upul Code.Host, fondat de antreprenorul român Harun Rașid, lansează o platformă B2B de tip marketplace global dedicată exclusiv vânzării şi cumpărării de software, au transmis reprezentanţii companiei printr-un comunicat. Pe această platformă, furnizorii de software pot să își listeze produsele și să stabilească reguli de vânzare şi utilizare pentru cumpărători.

„Am investit în acest proiect (...) câteva sute de mii de euro, iar scopul acestui demers este să cresc nivelul de conştientizare la nivel global pentru Code.Host şi felul în care marketplace-ul nostru uneşte, susţine şi ajută la dezvoltarea şi implementarea de software customizabil (...). Platforma facilitează tranzacțiile între dezvoltatorii de software sau proprietarii care nu au departamente de vânzare dedicate și companiile care caută drepturi de utilizare pentru dezvoltarea afacerii sau revânzarea sub un nou brand", a spus Harun Raşid, fondatorul Code.Host.

Pentru a susţine dezvoltarea şi comercializarea la nivel internaţional a platformei, Harun Raşid se află în discuţii avansate cu cei mai mari jucători din domeniul IT din România pentru a ridica finanţare.

„Mereu vom avea nevoie de finanţare, mai ales în faza de start-up în care ne aflăm acum, dar suntem deja în discuţii avansate cu cei mai mari jucători din domeniul IT din România. Am deschis înscrierile early bird pe platforma noastră și invităm firmele producătoare și dezvoltatorii de software să ni se alăture în acest proiect inovator în premieră pentru zona de start-up din România. Dorim să devenim principala platformă globală unde atât dezvoltatorii de software, cât și companiile care au creat și dezvoltat intern soluții software, să poată vinde aceste produse”, a adăugat Harun Raşid.

Utilizatorii platformei creată de Code.Host vor putea selecta inclusiv țările în care software-ul poate fi utilizat, tipurile de afaceri și modul în care poate fi folosit - în interes propriu, pentru revânzare sub un nou brand, potrivit sursei citate anterior. Plăţile vor putea fi făcute fie integral, fie în leasing.

„Printre avantajele oferite de platforma Code.Host se numără vizibilitatea sporită și oportunități de vânzare pentru dezvoltatori, un sistem sigur pentru monetizare care protejează drepturile de autor, un sistem robust de recenzii și evaluări, instrumente eficiente de gestionare a licențelor, suport cuprinzător pentru dezvoltatori, măsuri de protecție a drepturilor de autor, o platformă sigură de comunicare între cumpărători și dezvoltatori și opțiuni de promovare pentru a crește vizibilitatea produselor. În plus, platforma facilitează creșterea veniturilor pentru vânzători și oferă în același timp companiilor soluții software accesibile, fie prin cumpărare, fie prin leasing, eliminând nevoia dezvoltării de software personalizat de la zero.”

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO