Business Hi-Tech

Stephen Elop primeşte 25 milioane de dolari dacă Microsoft finalizează cu bine achiziţia Nokia

AFP/Mediafax Foto

AFP/Mediafax Foto

Autor: Adrian Seceleanu

19.09.2013, 21:15 392

Stephen Elop (foto), fostul şef al Nokia care va redeveni angajat al Microsoft, va primi un bonus de peste 25 de milioane de dolari dacă gigantul software va finaliza tranzacţia prin care preia fostul lider al pieţei globale de telefoane mobile, scrie Reuters.

Microsoft va plăti 70% din această sumă, diferenţa urmând să fie acoperită de Nokia, potrivit unei informări publicate de compania finlandeză. Valoarea bonuslui este calculată pornind de la preţul acţiunilor Nokia din 6 septembrie şi în aceste condiţii s-ar putea schimba.

Canadianul în vârstă de 49 de ani, care a fost CEO al Nokia pentru trei ani de zile, se va muta înapoi la Microsft ca parte a tranzacţiei şi are şanse să devină noul şef al Microsoft, în locul lui Steve Ballmer. Acţiunile Nokia au scăzut cu peste 30% de la angajarea lui Elop, chiar şi luând în considerare creşterile intervenite după anunţarea tranzacţiei cu Microsoft.

Acţionarii Nokia urmează să-şi exprime opţiunea asupra tranzacţiei pe 19 noiembrie. Nokia are o valoare de piaţă de 18,3 miliarde de euro. Declinul accelerat al vânzărilor Nokia a determinat compania să-şi închidă în 2011 şi fabrica pe care o deţinea în judeţul Cluj din România.

Acest articol a apărut în ediţia tipărită a Ziarului Financiar din data de 20.09.2013

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO