Business Hi-Tech

Surpriză de la Google: A doua companie din lume ca valoare de piaţă a raportat o creştere a profitului de 27%

Surpriză de la Google: A doua companie din lume ca...

Autor: Ştefan Stan

28.10.2016, 12:16 222

Alphabet, a doua companie la nivel global după valoarea de piaţă, după Apple, a continuat să crească în cea mai mare parte datorită dispozitivelor mobile. Investitorii se temeau că ascensiunea dispozitivelor mobile vor afecta Google. În schimb, smartphone-urile au dat un impuls puternic gigantului hi-tech, scrie WSJ.

Click-urile pe reclamele din Google au crescut cu 33% trimestrul acesta faţă de anul trecut, cea mai rapidă rată din ultimii patru ani. Aceasta este alimentată de poziţia Google pe piaţa smartphone-urilor în jurul lumii, şi de controlul pe care gigantul american îl are asupra unor produse care au un rol central în viaţa multor utilizatori, de la e-mail, până la GPS şi YouTube.

Google controlează 95% din piaţa de căutare pe mobil, comparativ cu 78% pe PC-uri, potrivit Merkle, pentru că este motorul de căutare atât de dispozitivele iPhone, cât şi pe cele cu Android.

 
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO