Business Hi-Tech

Telefoane Nokia "made in Romania", din 15 ianuarie

19.11.2007, 17:50 28

Compania finlandeza Nokia intentioneaza sa produca primele telefoane mobile la Jucu, in judetul Cluj, incepand cu 15 ianuarie 2008, a declarat directorul Parcului Industrial Tetarom, Viorel Gavrea.
Potrivit directorului tehnic al Tetarom, Dorin Claian, odata cu lansarea productiei vor pleca zilnic din Nokia Village peste 300 de
TIR-uri cu telefoane mobile. Ministrul transporturilor Ludovic Orban, prezent la Cluj, a promis sprijin financiar pentru pentru infrastructura de transport a Nokia Village. "Va fi necesar un act aditional cu firma FCC (firma de constructii spaniola - n.r.) pentru realizarea lucrarilor la investitia Nokia si anume traversarea peste calea ferata, pentru a asigura intrarea in drumul national pe directia Cluj. Vom suplimenta sumele necesare pentru solutionarea problemei privind modernizarea statiei CFR Jucu sau construirea unei noi platforme de oprire pentru tren. Nu sunt sume mari, dar sunt investitii necesare pentru a sustine alte investitii", a declarat Orban.
Claian a spus ca in momentul de fata lucrarile sunt in grafic, drumurile de acces fiind finalizate in proportie de 89%. El a cerut sprijinul Ministerului Transporturilor si in ceea ce priveste modernizarea, de catre Electrica, a statiei de transformare de 20MW din Jucu, pentru asigurarea necesarului de electricitate. "Nokia Village" ocupa in Parcul Industrial Tetarom III, din comuna Jucu, judetul Cluj, o suprafata de 90 de hectare.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO