Business Hi-Tech

TotalSoft lucreaza pentru bancherii de la BMW

02.03.2006, 20:37 47

Dupt ce a vandut recent o solutie soft celui mai mare producator de telefoane din lume, Nokia, TotalSoft a semnat un contract cu filiala din Grecia a BMW Bank, banca de leasing a concernului auto german, pentru implementarea softului de management al afacerii Charisma.

"Daca contractul cu banca de leasing a BMW se va derula in conditii bune, am putea sa devenim furnizori si pentru filiale din alte tari ale companiei", a spus pentru ZF Liviu Dragan, directorul general TotalSoft. Anterior, TotalSoft a facut o implementare software pentru operatiunile de leasing ale Automobile Bavaria (importatorul BMW in Romania).

Pentru 2006, directorul general al companiei estimeaza ca 30-40% din vanzari vor veni din activitati de export. Anul acesta, cifra de afaceri a TotalSoft va fi de aproximativ noua milioane de euro, cu 30% mai mare fata de anul trecut, spun reprezentantii companiei.

Pe langa inmultirea contractelor de outsourcing cu mari corporatii straine, TotalSoft continua politica deschiderii de filiale in state din Europa de Est.

"Suntem in tratative sa mai deschidem birouri in Ucraina, Bulgaria, Albania si Republica Moldova", mai spune Dragan. Compania este deja prezenta in Serbia, tara in care ar putea sa faca si o achizitie, pe masura ce afacerea de acolo se va extinde.

"Extinderea noastra in regiune este simultana cu extinderea clientilor nostri din Romania", spune Andy Dumitrascu, director de marketing TotalSoft.

Anul trecut, compania de software romaneasca si-a schimbat actionariatul in urma unei investitii de circa 10 mil. $ a fondului de investitii elen Global Finance. Fondul a devenit actionar majoritar cu 80% din companie, restul de 20% ramanand in proprietatea lui Liviu Dragan, fondator si director general.

Dragan spune ca nu a avut nevoie de injectie de capital, ci de un partener pe care sa se poata baza pe termen mediu. TotalSoft a avut anul trecut venituri de sapte milioane de euro.

Nivelul EBITDA (profitul inainte de plata dobanzilor, a taxelor si de scaderea dreprecierii si a amortizarii) este de circa 10-20% intr-o asemenea afacere.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO