Business Hi-Tech

Un hacker i-a spart contul fondatorului Facebook pentru a demonstra că a descoperit o breşă de securitate

Un hacker i-a spart contul fondatorului Facebook pentru a...

Autor: Octavian Calei

19.08.2013, 11:54 4391

Un specialist în securitatea datelor pe Internet a spart contul de Facebook al lui Mark Zuckerberg pentru a demonstra companiei care nu i-a luat în serios primul avertisment că a descoperit o breşă de securitate, scrie Business Insider.

Khalil Shreateh, un specialist din Israel, a descoperit un „bug” care îi permitea să posteze mesaje în numele altor utilizatori. Pentru a demonstra că exploatarea breşei funcţionează, el a postat pe „peretele” paginii lui Sarah Goodin, o cunoştinţă apropiată a fondatorului Facebook, Mark Zuckerberg.

Khalil a contactat echipa de securitate a Facebook şi le-a furnizat dovada explicând cum poate fi exploatat bug-ul pe blogul său.

Facebook are în derulare un program de recompensare a utilizatorilor care raportează breşe de securitate descoperite pentru a evita ajungerea acestor informaţii pe piaţa neagră. Însă în loc să-i acorde specialistului suma de 500 de dolari, Facebook a negat că ceea ce a descoperit el era un bug.

Khalil Shreateh a insistat şi, de data aceasta, el a postat chiar pe pagina lui Mark Zuckerberg un mesaj în care îşi cere scuze pentru metoda extremă aleasă şi scrie că echipa de securitate a Facebook nu a vrut să-l creadă.

În câteva minute, un inginer în securitate de la Facebook l-a contactat pe Shreateh şi i-a cerut detalii. Reprezentanţii companiei au anunţat că breşa a fost reparată joi.

Facebook i-a suspendat temporar contul lui Shreateh şi a declarat că nu-i va plăti recompensa deoarece a încălcat regulile din contractul companiei. Gigantul reţelelor de socializare susţine că specialistul israelian ar fi trebuit să includă detalii tehnice mai multe atunci când a raportat problema.

Khalil a spus că echipa Facebook l-a rugat să îi ajute în continuare atunci când mai descoperă probleme de securitate.  

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO