Business Hi-Tech

Un start-up românesc care produce manuale digitale, acceptat într-un accelerator din Londra

Un start-up românesc care produce manuale digitale,...

Autor: Ioana Nita

12.01.2015, 00:00 465

Read Forward, un start-up românesc specializat în publicaţii electronice, a fost acceptat în cadrul acceleratorului de business Emerge Education din Londra, prin intermediul căruia va primi o rundă de finanţare de tip „seed”, consultanţă şi mentorat, precum şi acces la diferiţi investitori şi clienţi. „Faptul că vom lucra cu Emerge Education, în Marea Britanie, este pentru noi atât o validare, cât şi o provocare de a face faţă unor proiecte şi unor clienţi internaţionali”, a spus Cristian Dinu, cofondator al Read Forward.

Compania, fondată în 2012, a realizat primul manual digital în limba română (Lecţia verde), precum şi producţia de manuale digitale pentru editura Humanitas şi pentru programul Samsung SmartClassroom. Publicaţiile electronice se bazează pe softul educaţional numit Learn Forward, care, odată cu extinderea în Marea Britanie prin înfiinţarea unei companii locale cu acelaşi nume, va putea fi adaptat şi dezvoltat pentru piaţa internaţională. În 2013, Read Forward a înregistrat o cifră de afaceri de 223.458 lei, de trei ori mai mult faţă de 2012, conform datelor disponibile pe Ministerul Finanţelor. 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO