Business Hi-Tech

Unicornul românesc UiPath şi producătorul german de soluţii software de business SAP extind parteneriatul prin care pun la dispoziţia companiilor o platformă de automatizare a proceselor de business. Rob Enslin, Co-CEO al UiPath: Necesitatea transformării digitale nu a fost niciodată mai urgentă

Unicornul românesc UiPath şi producătorul german de...

Autor: Alexandra Cepăreanu

21.04.2023, 16:33 2603

UiPath (simbol PATH), cel mai valoros start-up tech pornit în România care s-a listat pe Wall Street, anunţă extinderea parteneriatului cu producătorul german de soluţii software de business SAP – care are prezenţă şi în România, unde a înregistrat afaceri de peste 96,8 mil. euro în 2021 (ultimul an pentru care există date publice) - prin care pune la dispoziţia companiilor platforma UiPath Automation Platform, prin care acestea îşi pot automatiza şi digitaliza procesele, arată informaţiile publicate pe site-ul UiPath. Astfel, parteneriatul dintre cele două companii va permite organizaţiilor să-şi îmbunătăţească eficienţa şi productivitatea.

„Necesitatea transformării digitale nu a fost niciodată mai urgentă. Cele mai de succes companii vor trece printr-o reinventare totală a modului de operare în următorul deceniu, transformând fiecare parte a businessului prin tehnologie, data şi AI (artificial intelligence)”, a spus Rob Enslin, Co-CEO al UiPath.

De asemenea, tehnologiile UiPath se integrează şi cu alte aplicaţii SAP pentru a automatiza diverse procese şi pentru a elimina sarcinile repetitve.

„Liderii de business se confruntă cu momente cruciale în care trebuie să se adapteze şi să accelereze transformarea digitală sau rămân în urmă. Parteneriatul cu UiPath se bazează pe dinamica puternică pe care am văzut-o cu SAP Build Process Automation. Acesta le permite clienţilor să devină întreprinderi inteligente, mai eficiente şi capabile să se adapteze schimbărilor”, a spus Scott Russell, preşedintele Customer Success şi membru al Consiliului Executiv al SAP SE.

UiPath Automation Platform va fi disponibilă ca aplicaţie aprobată de SAP şi în SAP Store, magazinul online al SAP şi în ofertele partenerilor săi. Ca parte a acestui parteneriat, compania UiPath se angajează să adopte în continuare SAP S/4HANA Cloud pentru operaţiunile sale de business.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO