Business Hi-Tech

Unul dintre cei mai mari angajatori din IT anul acesta: Stefanini a trecut de 1.000 de angajaţi şi plănuieşte să-şi extindă echipa

Unul dintre cei mai mari angajatori din IT anul acesta:...

Autor: Adrian Dumitrache

22.10.2014, 14:53 1092

Cu afaceri de 17,3 milioane de euro în 2013, subsidiara din România a grupului Stefanini (Brazilia), un important jucător în externalizarea de servicii IT, a fost deschisă în anul 2004, la Bucureşti.

Patru ani mai târziu, grupul a inaugurat un birou în Sibiu, specializat în furnizarea de servicii de suport IT în limba germană.

"De-a lungul celor 10 ani de prezenţă pe piaţa locală, Stefanini a derulat peste 100 de proiecte IT pentru companii din diverse domenii, principalele industrii către care compania livrează servicii fiind cea farmaceutică, cea de producţie şi cea a serviciilor profesionale. În prezent, angajaţii celor două centre din România furnizează servicii IT pentru companii din peste 50 de ţări, în special din SUA, Germania şi Franţa", se arată într-un comunicat de presă al Stefanini România remis MEDIAFAX.

În privinţa serviciilor furnizate, proiectele de service desk reprezintă 70% din totalul afacerilor Stefanini în România, urmate de serviciile de dezvoltare aplicaţii - 20% şi servicii de infrastructură IT - 10%.

Cu 800 de angajaţi în centrul din Bucureşti, în creştere cu 38% faţă de anul anterior, şi 200 de angajaţi în Sibiu, cu 67% mai mulţi faţă de 2013, Stefanini este cel mai mare angajator brazilian de pe piaţa locală, se menţionează în comunicat.

Activităţile de recrutare desfăşurate de companie presupun aproximativ 3.000 de interviuri în fiecare an, dintre care 15%-20% se finalizează cu o angajare.

În acest ritm, Stefanini va încheia anul 2014 cu 57% mai mulţi angajaţi decât în 2013.

Majoritatea angajaţilor Stefanini din România sunt tehnicieni de suport (60%), specialiştii IT şi managerii de proiect reprezentând 20%, în timp ce alţi 20% sunt dezvoltatori de aplicaţii ce lucrează în centre de livrare din Bucureşti.

Compania furnizează servicii de suport IT în 12 limbi - engleză, franceză, italiană, germană, spaniolă, portugheză, română, maghiară, rusă, greacă, bulgară şi ebraică.

Stefanini (www.stefanini.com) este o companie braziliană înfiinţată în urmă cu 27 de ani.

Prezentă în 34 de ţări, Stefanini furnizează servicii de dezvoltare de aplicaţii, servicii IT şi servicii BPO.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO