Business Hi-Tech

Update: Vodafone Romania despre raportul France Telecom: numarul de cartele prepay e "total nerelevant". Multe sim-uri au fost impartite gratuit

04.05.2010, 18:15 161

Evolutia numarului de cartele prepay din 2009 din portofoliuloperatorilor de telefonie mobila din Romania este "totalnerelevant" in conditiile in care multe sim-uri au fost distribuitegratuit pe piata locala, au declarat pentru ZF reprezentantiiVodafone, ca reactie la afirmatiile dintr-un raport al FranceTelecom, potrivit caruia "Cosmote continua sa castige cota depiata, in principal pe segmentul prepay, in detrimentulVodafone".

"Numarul de SIM-uri pentru serviciile prepaid este totalnerelevant, in conditiile in care foarte multe cartele au fostdistribuite gratuit pe piata romaneasca, pe parcursul ultimuluian", au precizat pentru ZF reprezentantii Vodafone Romania. "Inceea ce ne priveste, nu urmarim sa avem cel mai mare numar decartele <<aruncate>> pe piata, ci sa avem o bunaperformanta in ceea ce priveste veniturile generate si gradul desatisfactie a clientilor nostri", au adaugat reprezentantiiVodafone.

Anul trecut Orange a lansat o campanie prin care a oferitgratuit cartele sim prepay cu numar. Cartelele au fost trimise faraniciun cost la domicliul clientilor care le-au solicitatonline.

Potrivit datelor raportate de companii, Cosmote a castigat anultrecut aproximativ 800.000 de clienti pe segmentul prepay in timpce Orange a castigat 562.000. Vodafone a inregistrat o scadere de29.000 de clienti pe segmentul prepay in 2009 insa a castigat43.700 de abonati. Cosmote a castigat anul trecut aproape 200.000de abonati iar Orange 78.000.

Orange a inchis anul 2009 cu 10,9 milioane de clienti. Companianu ofera date privind numarul de abonati si de utilizatori prepay.Vodafone avea la finele lui 2009 3,7 milioane abonati si 5,9milioane de clienti prepay. Cosmote a inchis anul trecut cu 1,3milioane abonati si 5,6 milioane clienti prepay.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO