Business Hi-Tech

Victor Armăşelu, Samsung: Vânzările de televizoare sunt mai mari cu aproape 17%. VIDEO

25.09.2014, 21:15 431

”În România sunt 7,2 milioane de gospodării, iar penetrarea TV este de  90-92%. Românii sunt mari consumatori, petrec în jur de 5 ore pe zi, în timp ce media europeană este 3,4-3,5 ore pe zi, ceea ce înseamnă că perspectiva interesului pentru televizor este foarte mare”, a declarat Victor Armăşelu, Head of Consumer Electronics în cadrul Samsung Romania, în cadrul unei ediţii speciale a emisiunii ZF Live, transmise de la conferinţa International Digital Forum 2014.

În acest context trecerea la televiziunea digitală ar putea stimula vânzările de televizoare de pe piaţa locală, a spus reprezentantul Samsung.  ”Potenţialul de creştere este foarte mare pentru că 35% din gospodăriile din România au televizoare cu ecran plan, adică au mai rămas doar 65% din gospodării care mai au televizoare cu tub. Important este să existe acel element care declanşează schimbarea.

Unul dintre ele ar fi putut fi aceaastră trecere la digital, trecere care afectează cu precădere pe cei care nu au deloc acces la cablu. Eu mi-aş dori ca schimbarea de tehnologie să fie cât mai mult în beneficiul industriei, noi ne dorim ca orice companie să vindem mai mult, dar vrem ca întreaga industrie să crească. Numărul exact al gospodăriilor afectate de această trecere nu depăşeşte 15%, însă acest lucru nu înseamnă că toţi vor face trecerea. La bulgari, în perioada de trecere s-au acordat subevenţii, fie furnizorilor, fie consumatorilor finali, iar aceste elemente ajută. Un rol important în comunicare, conştientizare şi implementare îl are statul”, a adăugat el.

Ce a mai declarat Victor Armăşelu la ZF Live:

* Din perspectiva consumatorului român, faptul că suntem în top 5 la lăţimea de bandă şi accesul la internet de mare viteză, coroborat cu faptul că românul este interesat în a avea cea mai nouă tehnologie cu putinţă în limitele puterii sale de cumpărare, proporţia de televizoare conectate a crescut exploziv – ponderea din piaţă este de 30%. 

* Tehnologia devine din ce în ce mai accesibilă, dar este vorba şi de un efort conjugat al producătorilor de TV cu cei de conţinut astfel ca utilizarea lor să devină din ce în ce mai interesantă. TV-ul s-a transformat dintr-un obiect pasiv într-un produs interectiv, un aparat care îţi oferă mai mult decât o imagine. Ele permit conectarea la aplicaţii de fitness, de informare generală, precum mersul trenurilor sau cursul valutar.

* Piaţa televizoarelor este în creştere, dincolo de aşteptări - ne apropiem de 17%, iar acest avans este determinat în principal din trei motive. Primul a fost campionatul mondial de fotbal din Brazilia, al doilea este creşterea economică generală percepută în prima parte a anului, ceea ce a condus la o încredere sporită a consumatorilor de a investi în bunuri de folosinţă îndelungată şi nu în ultimul rând faptul că pentru consumatori criza a devenit normalitate – dacă în 2007-2008 a fost un şoc, acum ea a devenit normalitate, ne-am adaptat şi începem să funcţionăm în noi condiţii de piaţă.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO