Business Hi-Tech

Video ZF Live: Avocat Roxana Muşoi: România are nevoie de o lege în domeniul crowd-fundingului care să asigure protecţia investitorilor

10.02.2015, 14:09 374

România are nevoie de o lege în domeniul crowd-fundingului, instrument care a generat finanţări de 5 mld dolari în 2013 pe plan mondial, în lipsa unei reglementări clare fiind greu să asiguri protecţia investitorilor pe acest tip de platforme, a declarat la ZF Live avocata Roxana Muşoi.

Platformele de crowdfunding au apărut în SUA şi apoi în Europa din nevoia IMM-urilor, a start-up-urilor de a obţine finanţări în lipsa unor împrumuturi bancare. Aceste platforme intermediază obţinerea de finanţare pe diferite proiecte, prin punerea în contact a antreprenorilor cu investitorii”, a spus Muşoi.

În România, există două platforme de crowdfunding. Proiectul de lege în domeniu a fost elaborat de fostul Minister pentru IMM-uri, dar este blocat în prezent, după schimbarea structurii Guvernului.

Urmăriţi înregistrarea emisiunii ZF Live de marţi 10 februarie

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO