ZF 24

Vodafone atacă piaţa sub un nou brand - Indygen, cu care ţinteşte utilizatorii până în 30 de ani

Vodafone atacă piaţa sub un nou brand - Indygen, cu...

Autor: Adrian Seceleanu

08.07.2013, 20:37 14258

Vodafone, al doilea jucător de pe piaţa locală de telefonie mobilă, a lansat un nou produs destinat exclusiv clienţilor cu vârste până în 30 de ani - o cartelă prepay sub un nou brand, Indygen. Cartela le oferă clienţilor pentru 7 euro pe lună (fără TVA) apeluri şi SMS-uri nelimitate către toţi ceilalţi utilizatori Indygen şi un credit care poate fi utilizat pentru a obţine pe lună 1,5 GB de trafic pe internet sau 500 de minute sau apeluri către alte reţele naţionale.

Serviciile de comunicaţii mobile Indygen sunt promovate printr-o pagină web separată de cea a Vodafone - indygen.ro, iar pe site nu apare în mod vizibil nicio informaţie despre faptul că Indygen şi Vodafone sunt una şi aceeaşi companie.

Nici comunicatul de presă care anunţă lansarea serviciului nu a fost transmis de echipa de comunicare a Vodafone.

Legătura cu compania de telefonie mobilă menţionată este însă uşor de descoperit pentru orice utilizator care citeşte documentele din categoria “termeni şi condiţii” de pe pagina web.

Ce include cartela sim Indygen? Pentru 7 euro pe lună clienţii primesc apeluri şi SMS-uri nelimitate spre orice alt utilizator al unei cartele Indygen şi 500 de unităţi de credit, denumit “indypoints”. Cei 500 de “indypoints” primiţi în fiecare lună de clienţii care îşi reîncarcă simul pot fi utilizaţi pentru a utiliza servicii de internet mobil, pentru a realiza apeluri în alte reţele sau pentru a trimite SMS-uri. Cu un “indypoint” un client poate achiziţiona 3 MB de trafic pe net sau un minut de apel către alte reţele naţionale sau un SMS către un număr din alte reţele naţionale. De notat este faptul că şi reţeaua Vodafone este considerată o “altă” reţea naţională - la fel ca Orange, Cosmote sau Digi.

Spre deosebire de ofertele pentru clienţii “obişnuiţi” de cartele prepay, creditul neutilizat într-o lună de un client Indygen nu se pierde ci se reportează pentru luna următoare.

După depăşirea resurselor lunare incluse, clienţii pot achiziţiona credit suplimentar pentru a naviga pe internet sau pentru a suna / trimite SMS-uri în alte reţele. Tarifele sunt următoarele: 1 cent / MB de date şi 5 cenţi / minut sau SMS.

Clienţii Indygen pot cumpăra şi trei smartphone-uri: iPhone 4 de 8 GB la 1.479 de lei, Samsung Galaxy Young la 457 de lei şi Samsung Galaxy S3 Mini la 1.124 lei.

Pe lângă oferta de comunicaţii mobile, Vodafone şi-a propus să construiască un întreg ecosistem Indygen, în care să atragă utilizatorii din grupul ţintă, oferindu-le utilizatorilor şi posibilitatea de a deveni dealeri pentru aceste servicii, dau şi integrând în pagina web şi o serie de clipuri cu conţinut educaţional.

“Pentru the smart connected generation, am făcut un produs care să aibă în centru datele şi un conţinut care scoate în evidenţă stilul de viaţă digital al tinerilor”, a declarat Tudor Ghiurcă, director al Indygen.

Vodafone este numărul doi pe piaţa locală de telefonie mobilă, cei mai mari competitori fiind Orange şi Cosmote.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO