Business Hi-Tech

Vodafone Germania va tăia 2.000 de locuri de muncă şi va creşte gradul de automatizare pentru economii de 400 mil. euro în 2 ani

Vodafone Germania va tăia 2.000 de locuri de muncă şi...

Autor: Adrian Seceleanu

27.03.2024, 16:16 1261

Vodafone Germania îşi propune să economisească aproximativ 400 de milioane de euro (434,48 milioane de dolari) în următorii doi ani, ca parte a unei restructurări care va afecta aproximativ 2.000 de locuri de muncă, a anunţat marţi compania.

Măsura face parte dintr-o campanie de reducere a costurilor anunţată în urmă cu aproape un an, care va duce la reducerea a aproximativ 11.000 de locuri de muncă la nivel global.

"Costurile cu personalul vor fi reduse prin economii şi prin relocarea a aproximativ 2.000 de locuri de muncă - dar şi pentru că sarcinile manuale vor fi gradual automatizate", a precizat compania.

O mare parte din economii vor proveni din scoaterea din uz şi actualizarea structurilor IT învechite.

Pe de altă parte, vor fi întărite investiţiile în domenii cu o creştere mare, precum cloud-ul şi afacerile pentru clienţii business, a precizat compania.
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO