Business Hi-Tech

Vodafone lansează aplicaţia Salvamont pentru platforma Google Android

Vodafone lansează aplicaţia Salvamont pentru platforma...

Autor: Adrian Seceleanu

21.01.2013, 21:55 7112

Vodafone România, numărul doi pe piaţa locală de telefonie mobilă, a lanseat aplicaţia Salvamont, cu ajutorul căreia echipele Salvamont pot localiza mai uşor turiştii care se aventurează pe trasee montane necunoscute sau care suferă un accident şi au nevoie de ajutor, a anunţat compania.

Aplicaţia este disponibilă în prezent pentru toţi utilizatorii telefoanelor Android, indiferent de reţea, şi poate fi descărcată din Google Play.

Utilizatorii Vodafone primesc gratuit traficul de date în cadrul aplicaţiei.

Persoana care foloseşte aplicaţia poate notifica în timp real dispeceratul Salvamont, cu ajutorul tab-ului€™ SOS, atunci când are nevoie de ajutor. Echipele Salvamont pot localiza poziţia telefonului, coordonatele geografice şi nivelul bateriei. Chiar dacă telefonul nu mai este în raza de acoperire a reţelei de telefonie folosite, traseul parcurs va fi memorat pe perioada monitorizării, iar la prima conexiune în reţea, dispeceratul Salvamont va putea vedea din nou coordonatele locaţiei utilizatorului.  

„După zece luni de la lansarea site-ului mobil m.osalvamont.org, utilizat de peste 40.000 de persoane, ne face plăcere să putem oferi iubitorilor de munte un €˜prieten de nădejde care îi poate salva în situaţii de urgenţă. În plus, atunci când vrei să pleci la munte poţi află din aplicaţie, informaţii utile despre starea pârtiilor de schi din toată ţara, despre vreme sau trasee montane”, a spus Ovidiu Paraschivescu, Team Leader Applications and Content, Vodafone România.

„Anual peste 3.500 de turişti beneficiază de asistenţă Salvamont pentru rătăciri sau accidente suferite pe pârtiile de schi sau pe trasee montane. Cu ajutorul acestei aplicaţii, echipele Salvamont pot localiza mult mai simplu aceşti turişti care au nevoie de ajutor. Până în prezent, turiştii sunau la 0Salvamont atunci când aveau nevoie de noi, iar timpul scurs de la primul apel până la găsirea turiştilor putea varia în funcţie de dificultatea traseului. Acum îi putem localiza mult mai simplu, iar timpul de salvare se reduce considerabil”, a menţionat Mircea Opriş, Preşedintele Asociaţiei Naţionale a Salvatorilor Montani din România.

Totodată, utilizatorii aplicaţiei pot afla din timp cele mai importante avertismente montane, informaţii despre starea vremii, trasee montane, contactele şi locaţiile cabanelor din întreagă ţara şi informaţii despre peste 70 de pârtii de schi din ţară. 

În perioada următoare, va fi lansată şi versiunea iOS pentru telefoanele iPhone, precum şi noi funcţionalităţi utile, au precizat reprezentanţii Vodafone.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO