Business Hi-Tech

Wayfinder extinde centrul de dezvoltare GPS din Cluj

26.03.2007, 19:24 35

Compania Wayfinder RO, subsidiara a grupului suedez Wayfinder Systems AB, va investi in acest an cateva milioane de euro in construirea unui centru de dezvoltare a aplicatilor de ghidare prin satelit Global Positioning System - GPS) in Cluj-Napoca. Compania nu a precizat nivelul exact al investitiilor din Romania, afirmand doar ca acestea vor fi de cateva milioane de euro.
"Datorita numarului mare de clienti pentru aplicatiile GPS destinate telefoanelor mobile am decis sa crestem activitatea noastra prin crearea unui nou centru de dezvoltare a solutiilor de acest tip. Suprafata noului centru Wayfinder va fi cuprinsa intre 3.000-4.000 mp, iar investitia totala se va ridica la cateva milioane de euro", a declarat pentru ZF Transilvania Magnus Nilsson, director executiv Wayfinder RO.
"Intentionam, de asemenea, sa crestem numarul de angajati de la 12 persoane in momentul de fata, la 50 de oameni la sfarsitul lui 2007, astfel ca pana in 2009 numarul de angajati Wayfinder Ro sa depaseasca 100 de persoane", a adaugat oficialul Wayfinder RO.
Compania ofera servicii de navigare GPS pentru telefoanele mobile, ghiduri urbane digitale, informatii legate de trafic, aplicatii de transformare a cursului valutar si buletine meteo.
Clientii Wayfinder RO sunt operatorii de telefonie mobila Sony Ericsson si Nokia, produsele fiind disponibile in Europa si Statele Unite ale Americii.
"In 2007, potrivit estimarilor noastre, vor exista peste 50 de milioane de telefoane mobile in intreaga lume care vor avea implementat sistemul de navigare GPS", este de parere Magnus Nilsson.
Compania Wayfinder RO a fost infiintata in 2005, avand ca principal domeniu de activitate editarea de programe software. Conform datelor disponibile pe site-ul Ministerului Finantelor, cifra de afaceri a Wayfinder RO pe anul 2005 a fost de aproximativ 70.000 de euro.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO