Business Hi-Tech

WikiLeaks, cenzurat şi de Apple

WikiLeaks, cenzurat şi de Apple

Autor: Adrian Voicu

21.12.2010, 14:50 23

Aplicaţia iPhone a site-ului WikiLeaks a fost oprită de lavânzare de către compania Apple, informează site-ul Techcrunch.

Conform publicaţiei, aplicaţia lansată pe site-ul App Store la17 decembrie era una neoficială, pentru descăcarea ei proprietariicerând 2 dolari.

"Aplicaţia Wikileaks oferă acces instant la documente secrete şialte documente guvernamentale confidenţiale", se arăta îndescrierea aplicaţiei.

Motivul care ar putea fi invocat de Apple este faptul căaplicaţia vinde conţinut care se regăseşte gratuit pe internet,politica de acceptare sau de refuzare a aplicaţiilor pe App Storefiind una destul de neclară.

Mişcarea Apple vine pe fondul refuzului tot mai multor companii- Amazon, PayPal, Mastercard, Visa, Bank of America - de a maicolabora cu site-ul WikiLeaks, după ce acesta a început publicareamai multor documente confidenţiale şi secrete ce aparţinadministraţiei americane.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO