Business Hi-Tech

Xerox: Ne vom tripla afacerile aici, e nevoie de infrastructura

Xerox: Ne vom tripla afacerile aici, e nevoie de infrastructura

Petr Sichrovsky, country manager-ul companiei Xerox Romania si Republica Moldova: Firma ocupa o pozitie buna si pe piata locala, si la nivel regional. Profitul nu reprezinta o strategie pentru mine, ci o necesitate, iar doua treimi din angajatii nostri sunt deja orientati catre solutii si outsourcing.

26.08.2009, 16:18 36

Petr Sichrovsky, country manager-ul companiei Xerox Romania si Republica Moldova, subsidiara companiei Xerox Corporation, unul dintre cei mai mari furnizori de imprimante si copiatoare din lume, a declarat ca Xerox isi va tripla afacerile pe piata locala in conditii favorabile ale pietei.

"Nu vreau sa compar pietele, fiindca fiecare piata are elementele ei specifice, dar infrastructura generala e mai dezvoltata in Cehia si Slovacia decat in Romania", a afirmat Sichrovsky. "Sunt optimist; daca este posibil si daca piata ne permite, ne vom tripla afacerile Xerox si aici", a adaugat el.

 

Piata locala este de hardware

Sichrovsky a declarat ca infrastructura IT din Romania este in urma fata de infrastructura din Cehia si Slovacia, data fiind intrarea tarzie a Romaniei in Uniunea Europeana.

"Acum firma Xerox ocupa o pozitie buna si pe piata locala, si la nivel regional", a adaugat el.

Piata din Romania este o piata de hardware, dar mentalitatea oamenilor este orientata spre software si solutii, a afirmat Sichrovsky. Directorul a mai spus ca intr-un astfel de context economic, companiile trebuie sa gaseasca noi modalitati de crestere, deoarece "nu vom mai ajunge vreodata la aceleasi cresteri din trecut". Vom creste, dar in alte directii, a adaugat el.

Petr s-a alaturat echipei Xerox Cehia in 1997, imediat dupa incheierea studiilor universitare.

Prima sa functie in cadrul Xerox Cehia a fost aceea de Sales Representative pentru echipamente de productie destinate imprimarii in format mare. In anul 2004, dupa ce detinuse cu succes mai multe pozitii de conducere in cadrul companiei, a fost numit general manager pentru Xerox Cehia si Slovacia.

In cei patru ani in care a coordonat operatiunile acestei subsidiare, a reusit performanta de a-i tripla dimensiunile, obtinand cresteri succesive ale cifrei de afaceri in conditii de profitabilitate.

De 40 de ani pe piata romaneasca

Xerox Romania si Republica Moldova este o subsidiara a companiei Xerox, avand o activitate pe piata locala de 40 de ani. Xerox Romania ofera atat companiilor, cat si clientilor individuali solutii, echipamente si media de tiparire pentru administrarea eficienta a documentelor.

In anul 2008, Xerox Romania si Republica Moldova a anuntat venituri de peste 72 mil. $, reprezentand o crestere de 18% fata de anul precedent. Orientarea businessului catre serviciile de management al documentelor, care au sustinut rezultatele din 2007, si catre echipamentele multifunctionale laser de capacitate mare a continuat sa fie motorul cresterii companiei si in 2008.

Compania colaboreaza la nivel national cu 5 distribuitori autorizati (la care se mai adauga unul in Republica Moldova), 27 de concesionari si peste 180 de reselleri autorizati. Alaturi de echipamente, consumabile si hartie, partenerii Xerox Romania ofera clientilor individuali si celor corporatisti consultanta de specialitate, precum si solutii personalizate de management al documentelor.

Serviciile Xerox Romania de management al documentelor se adreseaza cu precadere companiilor din opt sectoare ale industriei: manufacturier, energetic, financiar-bancar, public, educational, al comunicatiilor si al artelor grafice. Aceste servicii sunt destinate sa sustina fiecare faza din ciclul de viata al documentelor din cadrul unei organizatii de la design, productie, finisare, distribuire pana la procesare automata de date, scanare, digitizare si arhivare electronica.

Xerox a fost unul dintre principalele motoare de evolutie a tiparului digital in Romania si continua sa sustina industria de profil printr-un portofoliu local de echipamente ce incorporeaza tehnologie sub marcile DocuTech, DocuPrint si DocuColor.

Xerox Romania a lansat anul acesta un serviciu de procesare electronica a cecurilor, care urmareste simplificarea mecanismelor de prelucrare a instrumentelor de debit. Reprezentantii companiei spun ca sistemul electronic de procesare a cecurilor poate reduce costurile cu cel putin 10%.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO