Business Hi-Tech

Zapp: net mobil fara contract, la 14 euro pe doua luni

02.02.2009, 17:48 161

Compania Telemobil, care administreaza reteaua de telefonie mobila Zapp, a lansat o oferta agresiva de servicii de acces mobil la internet in sistem prepay, prin care operatorul incearca sa-si faca loc pe o piata dominata de Orange si Vodafone, si pe care va intra curand si Romtelecom.

Prima dintre cele trei oferte Zapp este reprezentata de o cartela SIM 3G, care asigura acces nelimitat la internet la viteza de pana la 7,2 Mbps timp de o luna, in schimbul unei sume de 14 euro (TVA inclusa). Zapp ofera in acelasi pret o a doua luna de acces gratuit la internet daca utilizatorul solicita acest lucru. Zapp a stabilit o limita lunara de trafic de 3GB, dupa care viteza de download scade la o valoare de pana la 128 kbps, urmand a reveni la valoarea initiala de pana la 7,2 Mbps in urmatoarea luna calendaristica. Cartela poate fi utilizata cu telefoane mobile, modemuri sau laptopuri care sunt compatibile 3G/HSDPA. Cartela nu functioneaza cu modemuri sau telefoane mobile care au fost codate in reteaua altui operator.
Dupa expirarea duratei de valabilitate initiale a cartelei 3G, utilziatorii pot prelungi utilizarea serviciului de acces la internet platind 9 euro pentru inca o luna sau 90 de euro pentru un an.
Doar Orange si Cosmote mai ofera pe piata locala servicii de acces mobil la internet fara abonament, prin intermediul unor cartele prepay. Cei doi operatori percep o taxa de aproape 1 euro/MB de date transferate.
Reteaua 3G a Zapp acopera in prezent 23 de orase, fata de peste 500 de localitati cat are reteaua 3G a Orange.
Zapp a lansat si un pachet care include un modem USB si o cartela SIM 3G, care costa 140 de euro si asigura trafic nelimitat la internet, timp de un an, la viteze de cel mult 3,6 Mbps. Traficul peste 3 GB/luna este limitat si in acest caz la o viteza de download de pana la 128 kbps.
O alta oferta de internet mobil fara abonament a Zapp este bazata pe reteaua CDMA a operatorului si ofera in schimbul a 155 de euro modemul Z020 USB si acces nelimitat la internet cu o viteza de pana la 2,4 Mbps in interiorul ariei de acoperire Zapp.
In acest an, pe piata de internet mobil va intra si Romtelecom, cel mai mare operator de telefonie fixa, care a inceput anul trecut constructia unei retele CDMA. "Peste 130 de statii radio de baza au fost instalate in cateva regiuni din intreaga tara. O serie de servicii, precum voce, broadband mobil si PTT (Push-to-talk) sunt deja disponibile pentru clientii nostri din Oradea", au precizat oficialii Romtelecom. "Dezvoltarea intregii retele va continua in cursul anului 2009 si acoperirea geografica se va extinde. Pe masura ce vom inregistra o acoperire suficient de extinsa vom promova corespunzator serviciile comerciale catre potentialii clienti".
Zapp a inregistrat in 2007 afaceri de 90 mil. euro. Compania este controlata de grupul Saudi Oger din Arabia Saudita, detinut de familia fostului premier libanez Rafic Hariri. Zapp avea in iulie 2007 500.000 de clienti.
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO