Business Internaţional

ABB ar putea vinde mai multe divizii din SUA si Germania

04.07.2006, 18:32 9

Grupul ABB ar putea vinde o serie de divizii, intre care se numara subsidiara din Statele Unite, Lummus, si unitatea germana cu activitate in domeniul tehnologiei de constructii, a anuntat directorul financiar al grupului, Michel Demare.
Demare a declarat, potrivit unui articol publicat in ziarul elvetian Finanz und Wirtschaft, ca ABB controleaza de asemenea participatii la o serie de proiecte de infrastructura si generare de energie, care sunt de vanzare.
"Operatiunile desfasurate de Lummus nu fac parte din activitatea noastra de baza. Suntem pregatiti sa discutam cu partile interesate", a afirmat Demare.
Oficialul a precizat ca exista multi investitori interesati de participatiile detinute de ABB la proiectele de infrastructura si generare de energie. Dar Demare a explicat ca unele dintre vanzari ar putea avea ca rezultat inregistrarea unor pierderi contabile.
ABB este prezenta pe piata de echipamente energetice si automatizari din Romania din 1998, printre clienti numarandu-se companiile Electrica, Transelectrica, Termoelectrica, Hidroelectrica.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO