Business Internaţional

Această ţară va acorda bani gratis cetăţenilor ei: "Singura condiţie e să aibă între 18 şi 64 de ani şi să câştige modest"

Această ţară va acorda bani gratis cetăţenilor ei:...

Autor: Business Magazin

25.06.2017, 15:58 3032

Autorităţile din Ontario, Canada, vor să implementeze un sistem-pilot prin care să ofere un venit minim unui număr de 4.000 de persoane.

Fiecare persoană inclusă în program va primi până la 17.000 de dolari pe an, în funcţie de celelalte venituri obţinute. Pentru a fi eligibilă, o persoană trebuie să aibă între 18 şi 64 de ani şi să se aibă un venit modest. În urma înscrierilor, selecţia se va face aleatoriu.


Autorităţile spun că scopul principal este de a-i face pe oameni conştienţi de faptul că cei de la guvernare sunt alături de ei. Premisele sunt că fiecare persoană inclusă în program trebuie să îşi poată acoperi cheltuielile de bază, precum mâncarea, transportul, hainele sau utilităţile - fără a avea niciun fel de obligaţie.

La începutul acestui an, Finlanda a demarat un experiment economic similar, potrivit BBC. Guvernul Finlandei va oferi bani timp de doi ani pentru 2000 de oameni, garantându-le astfel un venit minim.

Citiţi articolul integral pe www.businessmagazin.ro

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO