Business Internaţional

Acordul de 43 de miliarde de dolari între ChemChina şi Syngenta, aprobat de autorităţile americane

Acordul de 43 de miliarde de dolari între ChemChina şi...

Autor: Anca Olteanu

05.04.2017, 11:34 75

Comisia Federală pentru Comerţ din Statele Unite a anunţat, marţi, că va cere companiilor să elimine trei tipuri de pesticide în Statele Unite, ca o condiţie pentru finalizarea acordului.

Autorităţile antitrust din China analizează, de asemenea, propunerea de alianţă.

„Acest lucru reprezintă un pas semnificativ în vederea finalizării tranzacţiei, care este aşteptată în al doilea trimestru din 2017”, a transmis, miercuri, Syngenta.

Atât Statele Unite, cât şi Uniunea Europeană analizează acordul, Comisia Europeană deschizând anul trecut o investigaţie, invocând unele îngrijorări cu privire la tranzacţia care ar genera preţuri mai mari şi ar reduce gama de produse de protecţie pentru culturi, vândute fermierilor.

Acţiunile Syngenta a crescut cu 1,4%, ajungând la 453,7 franci elveţieni, iar titlurile ChemChina sunt evaluate la 470,86 de franci.

Uniunea Europeană are termen până pe 18 aprilie să finalizeze analiza. Companiile se aşteaptă să finalizeze acordul până la finalul lunii iunie.

Preluarea, anunţată acum un an, este una dintre fuziunile care ar putea reforma industria globală de produse agrochimice. Acordul dintre Dow Chemical şi DuPont a fost avizat de UE cu anumite concesii. Bayer încă are nevoie de aprobare pentru cumpărarea companiei Monsanto. Combinate, tranzacţiile ar reduce şase mari jucători la trei giganţi: unul american, unul german şi unul chinez.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO