Business Internaţional

Agenţia maritimă britanică avertizează asupra unor posibile atacuri cu drone în Marea Roşie

Agenţia maritimă britanică avertizează asupra unor...

Autor: Tiberiu Sabo

03.12.2023, 12:15 24

Agenţia britanică pentru operaţiuni comerciale maritime a anunţat că a primit rapoarte privind prezenţa unor drone şi o posibilă explozie în strâmtoarea Bab al-Mandab din Marea Roşie. Alarma vine după incidente care au avut loc în apele din Orientul Mijlociu de la izbucnirea războiului Israel-Hamas.

Agenţia britanică pentru operaţiuni comerciale maritime (UKMTO) a anunţat, duminică, că a primit rapoarte privind prezenţa unor drone şi o posibilă explozie în strâmtoarea Bab al-Mandab din Marea Roşie, notează Reuters. UKMTO a precizat că dronele ar putea proveni din Yemen şi a cerut navelor aflate în apropiere să dea dovadă de prudenţă. Reuters nu putut confirma aceste rapoarte.

Avertizarea vine în urma unor incidente care au avut loc în apele din Orientul Mijlociu de la izbucnirea războiului dintre Israel şi Hamas.

O navă cargo din Israel a fost capturată luna trecută de gruparea Houthi, aliată a Iranului, care controlează coasta Yemenului de la Marea Roşie. Gruparea a lansat anterior rachete balistice şi drone înarmate asupra Israelului şi a promis că va viza mai multe nave israeliene.

Săptămâna trecută, o navă de război a marinei americane a răspuns la un apel de ajutor de la un petrolier gestionat de Israel în Golful Aden, care fusese capturat de indivizi înarmaţi.

 
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO