Business Internaţional

Alibaba pariază 2,9 miliarde de dolari că poate întrece Walmart în China

Alibaba pariază 2,9 miliarde de dolari că poate...

Autor: Alex Ciutacu

20.11.2017, 16:23 201

Alibaba Group Holding a încheiat un mega-deal prin care cumpără o felie din cel mai mare lanţ de hypermarketuri din China, în încercearea de a depăşi lanţul de magazine Wal-Mart pe cea mai mare piaţă de retail din lume, potrivit Bloomberg.

Cea mai mare companie de e-commerce din China a ajuns la o înţelegere de achiziţie cu grupul de retail Sun Art Retail, prin care, pentru 2,9 miliarde de dolari,  va achiziţiona 36% din grupul care operează peste 400 de hypermarketuri prin operatorii Auchan şi RT-Mart.

Ca parte din această tranzacţie, grupul francez Auchan Retail SA îşi va creşte acţiunile în compania listată la Hong Kong la un nivel similar cu cel pe care îl va deţine Alibaba.

În esenţă, Alibaba utilizează Sun Art pentru a grăbi asaltul asupra segmentului de piaţă estimat la 4 trilioane de dolari, escaladând împotriva competitorilor Wal-Mart în segmentul supermarket-urilor care vând orice începând de la fructe şi legume proaspete la electronice şi electrocasnice.

„Alibaba şi Sun Art formează o alianţă puternică: gigantul chinez care domină piaţa de e-commerce şi cel mai bun operator de hypermarketuri”, spune Veronica Wang, partener asociat al grupului OC&C Strategy Consultants.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO