Business Internaţional

Alibaba raportează creştere în profit de 132% în ultimul trimestru şi ameninţă să detroneze gigantul Amazon

Alibaba raportează creştere în profit de 132% în...

Autor: Alex Ciutacu

02.11.2017, 16:59 195

Alibaba, gigantul chinezesc de e-commerce, a anunţat că o creştere impresionantă la nivelul vânzărilor a ridicat profitul net cu 132% în ceea ce compania a numit „un trimestru remarcabil”, încât firma şi-a ridicat aşteptările pentru creşteri semnificative ale câştigurilor pe tot parcursul anului, anunţă AFP.

Cea mai mare companie de e-commerce din China spune că profitul net pentru ultimul trimestru a fost de 2.67 miliarde de dolari (17.67 mld. yuani), faţă de 1.15 miliarde de dolari (7.62 mld. yuani) în aceeaşi perioadă a anului trecut.

„Am avut parte de un trimestru remarcabil. Am reuşit să livrăm rezultate excelente, cu o creştere totală a veniturilor de 61%”, spune Maggie Wu, Ofiţer-şef financiar al companiei.

Alibaba susţine că această creştere a fost alimentată, în mare parte, de inovaţiile tehnologice printre care şi aplicaţia pentru magazinul online considerat punct-cheie pentru companie, Taobao, aplicaţie ce are o capabilitate ridicată de a anticipa comportamentul consumatorului şi de a sugera produse către sutele de milioane de utilizatori ai platformei.

Veniturile în acest trimestru, al doilea din acest an fiscal al companiei, au ajuns la 8.33 miliarde de dolari (55.1 mld. yuani), mai mari faţă de estimările companiei, care se ridicau la 7.86 miliarde de dolari (52 mld. yuani).

Alibaba, compania care l-a făcut pe fondatorul Jack Ma miliardar şi unul dintre cei mai bogaţi oameni din China a înregistrat creşteri încă de la începutul anului şi a depăşit fiecare estimare în timp ce investitorii au ridicat valoarea acţiunilor listate la New York, cu 110%.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO