Business Internaţional

Ambasadorul Israelului în SUA: „Suspectăm Iranul în spatele atacului Hamas”

Ambasadorul Israelului în SUA: „Suspectăm Iranul în...

Autor: Raul Peterlin

08.10.2023, 19:42 89

Ambasadorul Israelului în SUA, Michael Herzog, spune că suspectează Iranul ca fiind în spatele atacului Hamas: "Suspectăm mâini iraniene în spatele scenei, după cum ştiţi, Hamas şi Iranul sunt strâns legate. Iranul oferă un sprijin material, finanţând arme pentru Hamas”.

Herzog a declarat în cadrul unei emisiuni CBS: „Noi suspectăm că Iranul este în spate, aşa cum ştiţi, Hamas şi Iranul sunt strâns legate. Iranul furnizează sprijin material, finanţează armele pentru Hamas. Ei sunt legaţi în ceea ce ei numesc „Axul Rezistenţei”, desigur, rezistenţă împotriva Statului Israel. Ei fac parte din aceeaşi coaliţie. Deci, în ceea ce ne priveşte, aceasta este o coaliţie condusă de Iran şi bănuim că Iranul este implicat”.

Ca răspuns la întrebarea dacă Israelul va duce lupta în Iran, Herzog a spus: "Nu voi spune ce anume va face Israelul. Dar voi spune doar că oricine va lovi Israelul, noi vom riposta".

Michael Herzog, ambasadorul israelian în SUA, a declarat că a existat un "element de surpriză" în cazul atacurilor Hamas, dar a precizat că Israelul "va avea suficient timp pentru a investiga după ce vom încheia acest război prin victorie".

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO